A rockerek rockervonattal mennek a Rockmaratonra

Egervári Zoltán
2009.07.06. 16:24
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
My Dying Bride, UK Subs, GBH, Korpiklaani, Amon Amarth
Tovább »
Napijegy
4000 Ft
Bérlet
12900-14900 Ft
Sátorozás
hetijegyeseknek ingyenes, két napra 500 Ft
 

Hivatalosan ma van az első napja a Pécs melletti arborétumban kezdődő 19. Rockmaratonnak. A szervezők hasonlóképpen más nagyobb hazai fesztiválokhoz egy nulladik napot itt is beiktattak, bár tegnap a nagyszínpad még nem üzemelt. Vasárnap rockervonat szállította Malomvölgybe a metál híveit, ma még nem tudni, hogy mivel, de feltételezhetően kritikus tömegnyi taréj és biztosítótű érkezik a UK Subs és a GBH koncertjeire.

Idén 50 milliós költségvetésből gazdálkodtak a szervezők, 119 zenekart sikerült is meghívni, bővültek az off programok és egy praktikus kavicságyat is kapott a kempingplacc, megelőzendő a sárt. A szervezők 20000 körüli látogatóra számítanak és hasonlóan a tavalyi rendezvényhez most is garantálják a biztonságot és természetesen a környék épségének megőrzését. A 2008-as Rockmaratont az ÁNTSZ is rendben találta, jelentésükben elismerően szólnak a fesztivál körülményeiről: „a Rockmaraton kifogástalan közegészségügyi feltételeket biztosított”.

Már napközben érdemes kibuszozni 400 forintért a természet lágy ölére, ugyanis az egész napos tehetségkutató koncerteket 220 forintos sörár mellett lehet végighenyélni délután 4-ig.

A további napok felhozatalában itt lesz a hazai rock és metálvilág apraja-nagyja, kiegészülve a blues és az alternatív irányzatok képviselőivel, külhonból az Amon Amarth, a Korpiklaani és a My Dying Bride szántja majd fel a nagyszínpadot. A fesztivál legnagyobb kakukktojása és a prognózisok szerint legnagyobb bulija a szombati zárókoncert lesz, Komár Lászlóval.