Hónapokig készült az Omega az EFOTT-ra

2009.07.14. 14:47 Módosítva: 2009.07.14. 16:30
111 hozzászólás

Az Omega 2007 augusztusa óta nem lépett fel Magyarországon, és a közeljövőben ezt nem is tervezi. Az EFOTT Fesztivállal azonban kivételt tesznek, mert szerintük ez a legmegfelelőbb alkalom ahhoz, hogy generációkat hozzanak össze egy helyen.

Omega

A zenekar stábja július 15-én már kora reggel érkezik a terepre: 30 fő segédkezik a zenészek körül, egészen fél ötig építik a díszletet. Aznap éppen ezért lesz csak 4 fellépő a csapat előtt, mivel a színpadra állást megelőzően másfél óra beállásra van szükség a megfelelő produkcióhoz, amit már hónapokkal ezelőtt elkezdett összepróbálni a zenekar. Azért egy Ossian-koncertre futja.

Hatalmas színpadi elemeket, két óriáskivetítő projektort, a háttérben live effectet, valamint a szokásos lézer- és animációs show-t ígér az Omega. A zenészeknek nem voltak különleges kéréseik, hacsak annyi nem, hogy kiköthessenek a Duna partján, ugyanis egyikük hajóval érkezik a helyszínre.

Az EFOTT első napja abszolút az Omega jegyében telik, a zenekar exkluzív dedikálást is tart a koncert előtt. Egyébként a rajongók választották ki a számokat, az első 50 szavazó listájából válogatták össze a kétórás koncert programját.