A magyar közönség állat

2009.07.17. 13:11 Módosítva: 2009.07.17. 13:11
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Machine Head, Faithless DJ set, Basement Jaxx, Ignite
Tovább »
Napijegy
4990-6900 Ft
Bérlet
12500-17900 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
350 Ft.
Lángos
300 Ft.
 

Phil Demmel, a Machine Head szénné varrt gitárosa nagyon elégedett volt a Hegyalja fesztivál közönségével, és a saját teljesítményével is, amit csak fokozott, hogy Chuck Billy, a Testament énekese a színpadról nézte végig a bulit. Exkluzív interjú a backstage-ből.

Hogy érzed magad?

Kurva jól. Óriási buli volt, a közönség valami eszméletlen, amit csinált. Énekeltek, villáztak, volt pogó, minden. A többiek már jártak Magyarországon, de nekem ez volt az első koncertem itt, és nagyon meglepett, hogy ilyen állat közönség van errefelé. Köszönöm mindenkinek, még mindig fel vagyok spannolva a bulitól. Pedig délután még aggódtam egy kicsit, mert hallgattam a fellépőket, és nem volt köztük metálzenekar.

mg

Elméletileg kettő az volt pedig.

Á, ez rockzene volt inkább. Ha a Machine Head vagy a Testament metál, akkor amit hallottam, az csak rock.

Chuck Billy, a Testament énekese a színpadról nézte meg a bulit. Ez feldobott, vagy megijesztett?

Mindkettő, mert Chuck gyerekkorom hőse, miatta (is) akartam zenész lenni, és amikor megtudtam, hogy itt vannak, és meg akarják nézni a koncertet Paul Bostaph dobossal együtt, az nagyon feldobott. Tudod, sokszor van ez úgy, hogy egy zenésztársad ott van a backstage-ben, és aztán belenéz a koncertbe, de csak egy-két számot várnak meg, aztán mennek inni vagy csajozni. Billy végignézte az egész koncertet, ezt nagyon tisztelem benne. Amikor a végén beszállt egy refrénbe, az állat volt, azt sem tudtam, hol vagyok.

Már két éve turnáztatjátok a legutóbbi albumot. Meddig akarjátok még ezt csinálni?

Két és fél éve megy a turné, de egyrészt nagyon szeretünk turnézni - másképp nem lehetne elviselni az állandó utazást - másrészt pedig olyan ajánlatokat kaptunk, amiknek nem tudtunk ellenállni. Először a Slipknot hívott el minket egy féléves turnéra, utána a Metallica, erre hogy mondasz nemet?

Sehogy.

Na ugye. Utána jött a fesztiválszezon, és kaptunk meghívásokat olyan helyekről, ahol még nem jártunk ezzel a programmal, mint például Magyarország. Október környékén kezdünk el írni dalokat az új lemezre, és még év végén kijöhet az új lemez. Utána irány a világ, USA, Európa, Ausztrália, Japán, amit el tudsz képzelni.

Ennyire imádtok turnézni?

Anélkül ki sem bírnám ezt a sok faszfejet. Bocs, ez kicsúszott. Lehet káromkodni?

Persze.

A tököm tele van néha a többiekkel. Az egyik állandóan nyitva hagyja az ajtót, a másik nem mosogat el maga után, a harmadik nyitott ajtónál hugyozik, az eszem megáll néha rajtuk. Jó, biztos van nekem is rossz tulajdonságom, mondjuk moshatnék többször fogat vagy valami, de ilyen a zenekari élet. Megőrülök tőlük néha, de egyszerre imádom is. Kemény csávó vagyok, de az idegállapotom attól is függ, mennyit ittam.

Most mit iszol éppen?

Vodka és kóla, de csak mert elfogyott a whiskey, inkább azt kedvelem.

És a pálinka? Rob a koncerten végig azt emlegette.

Az nagyon kemény cucc, kaptunk belőle egy üveggel. Amikor a legutóbb ittam, a Rock Am Ringre tartottunk, és iszonyúan kiütöttem magam tőle, összetörtem a térdem, lehorzsoltam a könyököm, amit el tudsz képzelni. Veszélyes pia.