Kiitták a vizet Tokajban

2009.07.17. 17:39
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Machine Head, Faithless DJ set, Basement Jaxx, Ignite
Tovább »
Napijegy
4990-6900 Ft
Bérlet
12500-17900 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
350 Ft.
Lángos
300 Ft.
 

A kánikula és rengeteg ember együttes hatására elfogyott a víz Tokajban. Szó szerint kiitta, kifürödte a sok fesztiválozó a közeli tározó vizét. Pánikra egyáltalán nincs ok, lajtoskocsik már vannak a helyszínen, ezen kívül hamarosan véglegesen is megoldódik a helyzet, és mindenki fürödhet tiszta vízben is, nem csak a Tiszában, vagy a Bodrogban (ami mellesleg tilos is a strandterületeken kívül).

Tegnapra mellesleg narancssárga riasztást hirdettek viharveszély miatt az ország ésszakkeleti részére, de ez a Hegyalja fesztivált csupán annyiban érintette, hogy órákig gyülekeztek a sötét felhők a távolban, de eső nem esett belőlük, csupán picit hűvösebb volt. Ma már viszont visszatért a tikkasztó meleg. Tokaj belvárosában a köztéri digitális hőmérő 39 fokot mutat, az összes étterem tele van, és a boltokba, borozókba sem lehet beférni. Az összes árnyékos helyen emberek ücsörögnek, de a fesztivál területén is sokan vannak.

A fesztivál szervezői elmondták, hogy maga terület 75 ezer ember befogadására alkalmas, és ugyan ez a szám még nincs meg, de ha így haladnak a dolgok, akkor akár már péntek este teltház lehet Hegyalján.

Kisebb áramszünet is volt a fesztivál területén, ezek szerint a szélerőmű mégsem bírja a színpadok megawattos terhelését.