Szünetet két órára a Hegyalja Fesztivál a vihar miatt

2009.07.18. 15:53 Módosítva: 2009.07.19. 12:02
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Napijegy
2000-4500 Ft
Bérlet
10900-13900 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
330 Ft.
Lángos
300 Ft.
 

Aktuális

 
A fesztiválról
Machine Head, Faithless DJ set, Basement Jaxx, Ignite
Tovább »
Napijegy
4990-6900 Ft
Bérlet
12500-17900 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
350 Ft.
Lángos
300 Ft.
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a Dunántúlra a narancssárga riasztást, hogy nagy zivatar várható, de végül az EFOTT-ot elkerülte a vihar.

Pazaurek Piroska, az EFOTT kommunikációs vezetője koárbban elmondta, hogy a szervezők folyamatosan kapják az információkat a meteorológiai szolgálattól. "Tájékoztattak minket, hogy az ország más részeiben narancssárga és piros fokozatú riasztás van érvényben. Tudjuk, mi a teendő: értesítettük a biztonsági szolgálatot, a színpadmestereket és a mai nap fellépő zenekarokat is, hogy készüljenek egy lehetséges viharra. Ha szükséges, áramtalanítani fogjuk a helyszíneket."

A Hegyalján is készülnek a viharra

Lakos László, a Hegyalja fesztivál technikai igazgatója szerint a szombat estére várható viharral kapcsolatos biztonsági intézkedések mértéke attól függ, milyen erős széllel kell számolniuk szervezőknek.

"Ha csak normál vihar érkezik fölénk estére, azaz 40-60 kilométeres sebességű szél, 80 kilométeres széllökésekkel, akkor megerősítjük a sátrak rögzítését és lebontunk minden olyan molinót, amibe a szél esetleg belekapaszkodhat. Amennyiben ennél hevesebb, 80-100 kilométeres szél érkezik, akkor a sátrakat kiürítjük, a színpadok tetejét leengedjük, megszakítva ezzel a fesztivált. A területen tartózkodókat a katasztrófaterv alapján arra is megkérhetjük, hogy hagyják el a kemping területét, és Rakamazban keressenek a vihar ellen védelmet az önkormányzat erre a célra kijelölt nagy befogadóképességű épületeiben. Ez utóbbira egyébként pályafutásom alatt még nem került sor” - mondta el Lakos László.

A jelenlegi állás szerint a vihar este éri el a Hegyalja Fesztivált, és úgy tűnik, kisebb viharra kell számítanunk, mint azt a reggeli adatok jelezték, tehát nem várható jégeső és 50 mm csapadék sem. Ennek ellenére este hat és nyolc óra között nem lesznek koncertek a fesztiválon, a vihar alatti programok nem késnek, hanem el is maradnak, a szervezők pedig arra kérik a fesztiválozókat, hogy ebben az időszakban keressenek fedett helyet maguknak. Mondjuk menjenek borozni a tokaji pincékbe.