Elektróban elveszve

2009.07.25. 20:26 Módosítva: 2009.07.26. 14:02
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Félsziget
Marosvásárhely, júl. 23-26.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
The Prodigy, NIN, Tiesto
Tovább »
Sör
3 Lej/240 Forint
Lángos
5 lej /350 forint
 

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha egyszer látom élőben Tiestót. Azt a DJ-t, aki a világ elektronikus zenével foglalkozó sajtója szerint a legjobb DJ, trance-ben meg egyenesen verhetetlen, bármit is jelentsen ez. Valami miatt azt gondoltam, hogy itt Kelet-Európában majd tömegek lesznek a fellépésén, ha már Londonban is képes volt többtízezer embert összerántani, meg ugye az athéni olimpián is ő nyomogatta a gombokat a csapatok bevonulásán, szóval tényleg híres ember na. De itt Erdélyben annyira nem.

Pár ezren tapostak/szeleteltek csak a híres dj rendkívül unalmas számaira (vagy ez csak egy szám volt?), maga a mester meg ugrált fönt össze-vissza, de mivel alig forgolódott lemezeket keresvén, így erős a gyanú, hogy mp3-ról nyomta, így még azt sem tudom pozitívumként felírni, hogy legalább bakelitet pörget. Hiába van fémszívem, mostanában egyre gyakrabban bejönnek az elektronikus zenék (MSTRKRFT pl.), de ez nem. Ebben nem volt semmi dög, semmi változatosság, csak ciripelés, tumcatumca, meg unszimpatikus vigyorgás a közönség felé. Ennyi, zeneileg és produkció tekintetében is értékelhetetlen volt a fellépés.

Még szerencse, hogy teljesen véletlenül odatévedtem az egyik kisebb színpadhoz, ahol a fenti holland DJ-nél ezerszer jobb settet tolt a román Not So Common DJ, és így legalább kellemesen zárult az este, még ha a gitár mindig is hiányozni fog számomra ezekből a zenékből.