Emberhalál egy vihar sújtotta kanadai fesztiválon

2009.08.03. 11:08
1 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

Hatalmas vihar söpört végig szombaton egy kanadai fesztiválon. Egy színpad összeomlott, sokakat temetve maga alá. A katasztrófa során egy ember meghalt, tizenöten megsérültek. A közönség két tagja súlyos sérüléseket szerzett.

A baleset szombaton, helyi idő szerint délután hatkor történt. Váratlanul erős vihar söpört végig a 15 ezer ember részvételével zajló Big Valley Jamboree fesztiválon. A szervezők már elkezdték a közönség evakuálását, amikor a nagy szélben a színpad összedőlt. A színpadon Billy Currington countryénekes játszott, akit menedzsere rántott el a lezuhanó színpadtechnika alól. A fellépő csak kisebb sérüléseket szenvedett. A leomló tárgyak komolyabban megsebesítették basszusgitárosát. Az összezúzott karú zenészt kórházba szállították, és megműtötték.

Currington után lépett volna fel a filmszínészként ismert Kevin Costner zenekara, számolt be a CNN. A Modern West nevű együttes fellépésére azonban már nem került sor. A viharban az együttes két tagja szerzett könnyebb sérüléseket.

További tizenöt ember sérült még meg, és hetvenöten fordultak kisebb problémákkal a kivonuló mentőalakulatokhoz.

Az Alberta közelében tartott fesztiváon átlagosan napi 25 ezren szórakoznak. A tragédia miatt a vasárnapi programokat lefújták.