Tízórás koncert a rasszizmus ellen

2009.08.03. 12:50 Módosítva: 2009.08.07. 21:26
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

Több mint ötven zenekar és előadó lép fel az elfogadásért és a sokszínűségért augusztus 11-én, a Sziget nulladik napján. A Zene a Rasszizmus Ellen koncertsorozat az angliai Rock Against Racism szervezet és a brit nagykövetség kezdeményezésére jön létre a Hajógyári Szigeten.

A nagyszínpadon a koncertek 13 órakor kezdődnek és a tízórás bulin Charlie, Bródy János, Balázs Fecó, a KFT, az LGT Baráti Kör lép fel. Több zenekar vendégzenésszel jelentkezik. Így például Balázs Fecó és a Korált Kathy Horváth Lajos roma muzsikus egészíti ki, a Beatrice felvidéki zenészekkel, a Kispál és a Borz a Kiscsillaggal és Németh Jucival, a Quimby Szalóki Ágival lép színpadra. Rajtuk kívül itt lesz még Geszti Péter és Novák Péter, a Kaukázus, az Irie Maffia, a PASO, Póka Egon Experience, Ruzsa Magdi vagy a Republic is.

A hazai zenészek mellett nemzetközi fellépő vendégek is tiszteletüket teszik: az este zárásakén a Love Music Hate Racism Allstars Special, azaz az ügy mellett elkötelezett angol zenekarok, így pl. a Get Cape Wear Cape Fly vagy a Babyshambles zenészeiből verbuválódott alkalmi csapat ad majd koncertet.

Míg a Nagyszínpadon a rockzenészek, addig a Világzenei Nagyszínpadon a hazai jazz muzsikusok váltják egymást. A magyar jazz nagy összefogása keretében a honi jazzélet legismertebb alakjai fognak majd hangszert a „Magyar Jazz Napján”, így - többek között – László Attila és barátai Harcsa Veronikával és Emilióval kiegészülve, Babos Gyula, Csepregi Gyula, a Modern Art Orchestra, a Morgan Workshop vagy a Budapest Jazz Orchestra. Az est fénypontja pedig a Miles From India majd’három órás koncertje lesz, ahol a tormbitás legenda egykori zenésztársai, a világ legjobb muzsikusai közt számon tartott zenészek és indiai muzsikusok közösen emlékeznek majd a Miles Davisre.

Az este 23 órától a nagyszínpadokról majd a sátorba illetve kis klubhelyszínre költözik. Az A38-Wan2 sátorban Ganxsta Zolee és a Kartel, az Animal Canibals, a Ladánybene27, Sub Bass Monster, az Anna& the Barbies, Dopeman és Emilió nyomja valamint a Back II Black, míg s Budapest Jazz Klub szípadán a jazzisták, így Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Borbély Mihály, Vukán György, Berkes Balázs, Kőszegi Imre vagy a Csanyi-Lattmann Quartet és még sokan mások folytatják.