Elindult a Gyárfeszt

2009.08.06. 21:52 Módosítva: 2009.08.07. 10:54
5 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Napijegy
1000 Ft
Bérlet
2500 Ft
Sátorozás
nincs
Sör
280 Ft.
Lángos
250 Ft.
 

A miskolci Gyár Fesztivált idén már harmadszorra tartják meg augusztus 6-8-ig. A látogatók egy ízig-vérig underground, csináldmagad hozzáállású rendezvényre számíthatnak most is, az eddigieknél sokkal vonzóbb, és eklektikusabb kínálattal – ez utóbbira jó példa a négy fő helyszín: A Rock Színpadon már az első nap ott figyel a Freshfabrik neve. Róluk rég nem hallottunk, és aki megmondja, hogy épp ki az énekes, azt meghívja valaki egy sörre. Hazánk metáljának első vonalát a Subscribe, és a Blind Myself is képviseli, plusz sok tehetséges fiatal. A Pop Színpaddon az MR2 kedvenceivel futhatunk össze, Kowalskyval kezdve a 30Y-on át az Irie Mafiáig.

Külön vonzó, hogy végre szerepet kap a nyári fesztiválokon általában méltatlanul hanyagolt hip-hop is, többek közt gengszterkedhetünk Siska Finuccsival (az Anyabaszó c. szám kívülről történ ismerete mindenki számára kötelező), és itt lesz az idei év talán legjobb hazai hip hop lemezét elkészítő Funktasztikus is. Két teremben lesz elektro, leginkább az épp nagyon aktuális minimal, és dubstep-közeli vonalakról.

A helyszín is több mint jól néz ki, hiszen a híres-hírhedt Vasgyárban kialakított Factory Sportarénában, és környékén lesz lebonyolítva, ez pedig végképp garancia arra, hogy megtudjuk, mi az a vadkeleti, „acélvárosi” hangulat.