Karanténnal készül a Sziget

2009.08.07. 09:48 Módosítva: 2009.08.07. 09:52
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

Nyereséges lehet az idei Sziget fesztivál a rendezvényt szervező cég ügyvezetője szerint, azonban Gerendai Károly "az új vírus körüli hisztéria" és az újfajta, félárú napijegyek miatt még nem teljesen optimista.

Az előzetes jegyeladások az előző év azonos időszakához viszonyítva nem mutatnak visszaesést, sőt, néhány százalékos emelkedést is tapasztaltunk, de igazából minden a napijegyesektől függ majd, mondta Gerendai.

A fesztivál a tavalyi, 385 ezres látogatószám elérésekor már nyereséges lehet, azonban az úgynevezett éjszakai jegyek miatt idén nehezebben terveznek a bevétellel, mert nem tudják milyen arányban fogynak majd a teljes árú és a félárú jegyek. (Idén újdonság a Szigeten a 23.00 óra utántól érvényes félárú, 5250 forintos napijegy).

Vírus és hisztéria

Gerendai Károly azt mondta, "a H1N1 vírus körüli hisztéria" miatt sok telefont kapnak, hogy visszaváltanák a jegyeket, mert a szülők az influenzától való félelmük miatt nem engedik ki gyerekeiket a fesztiválra.

"A sajtónak sikerült elérnie, hogy egy influenzajárványtól mindenki beijedt" - fogalmazott az ügyvezető. Hangsúlyozta: nincs ok az aggodalomra, hiszen nincs járvány Magyarországon, sem Európában, ahol minden más nagy fesztivál probléma nélkül lezajlott.

Szigorúbb egészségügyi protokollal készülnek, megnövelték a vécék, a zuhanyzók számát, fertőtlenítő kézmosókat telepítenek, az alkalmazottak külön egészségügyi oktatáson vesznek részt, lesz fertőzőbeteg elkülönítő és több betegszállító autó áll rendelkezésre.

A nagyszínpadon a péntek-szombat-vasárnapi legnagyobb sztárfellépők nagyságrendileg azonos pénzért jönnek a Szigetre, fellépti díjuk forintban a 100 millióhoz van közelebb, mint az 50-hez.

Újpest vs. Sziget   

A tavalyi, nagy vihart kavart Újpest kontra Sziget per óta "nem nagyon" kommunikáltak a kerület polgármesterével Gerendaiék. Az őszi, nem jogerős ítéletben a bíróság elutasította az újpesti önkormányzat keresetének azon részét, amelyben azt kérte, tiltsák el a szervezőket a 22 és reggel 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros események megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól. Ugyanakkor a bíróság a szervező céget eltiltotta a határértéket meghaladó zajkibocsátástól, és arra kötelezte, hogy annak megakadályozására a már bevált hangerőszabályzó és zajszigetelő berendezéseket alkalmazza a jövőben. A szomszédos kerületek vezetőit meghívták a hangtechnikával, a zajszigeteléssel kapcsolatos egyeztetésre, valamint a szokásos hangpróbára is.

Gerendai szerint még nem dőlt el véglegesen, maradnak-e az öt plusz egy-két napos Sziget fesztiválnál, vagy esetleg visszatérnek a korábbi 7+1 napos, hosszabb rendezvényhez.