Backyard Babies, a vicinális Guns N Roses

2009.08.13. 15:15 Módosítva: 2009.08.13. 15:15
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

Büntető egy nap ez a mai, de nincs mit tennem 11-ig, végül is a nagyszínpadon minden este nyüzsögnek a világsztárok, majd csak kibekkelem valahogy. De világsztárban nem lehetek teljesen naprakész, mert a keverőpult oldaláról kell puskáznom, hogy ez a mélakóros brit borzalom a Snow Patrol. A fősztárt, Lily Allent legalább egyszer mintha már láttam volna a Best magazin címlapján.

Igazából persze most mit panaszkodjak, Backyard Babiesre nem lehetek kiéhezve, elég gyakran játszanak nálunk, csodálkozok is mindig, hogy na végre, mintha megint ötvennel többen lennénk az A38-on, hiába, a tehetség előbb-utóbb áttör.

Kollegiális alapon innom kellett egy, majd még egy fényt, aztán a Hilltopnál gyülekező kollégáktól kaptam a hírt, hogy állítólag, szóval állítólag Dregen kilépett a Backyard Babiesből, úgyhogy megijedtem, és gyorsan vásároltam egy pillepalackos irsai olivér fröccsöt, és éreztem, hogy veszélybe kerül a projekt, de megnyugtattam magam, hogy Backyard Babiest végülis bármikor megírok hasból, hisz mi más történhet, mint egyébként?

Hú, bassza meg, 23.22-kor találom meg a rocksátrat, és tényleg, most mondd meg, de baszki, őszintén, mi más mehetne, mint a Degenerated?! és micsoda nóta! és persze Dregen, aki a Hellacopters helyett választotta végül a Backyard Babiest, ott van. Álló mellbimbóval, mint mindig, hiszen ez alap.

Hú, micsoda gigantikus meglepetés, szokás szerint kurva jók. Remélem, de őszintén, hogy SzabóZ veszi a fáradságot a youtube-ozáshoz, hogy végre mindenki lássa, mekkora pótolhatatlan veszteség éri, amennyiben nem Backyard Babies rajongó:

Azt, hogy kurva jól játszanak, és hogy be vannak indulva, mint állat, csak azért nem írom, mert aki látta őket örülni egy A38 félháznak, abban amúgy sincsenek kétségek.

Never again? Ez a címe ennek az akusztikus kezdésű izének? Leszarom, kurva jó! A Backyard Babies a vicinális Guns N Roses, ezen nem lehet segíteni, istenem, de kurva jók ezek a számok! Amiket persze el is tudnak játszani, mert ezt csinálják a nap 24 órájában. Lily Allen?! Micsoda egy szánalmas buzizsúr!

23.22: eddig vártak a tuti slágerrrel, ami a Minus celcius, a refrén úgy indul, hogy minus me, minus you, és igen nehéz megkülönböztetni a Social Distortion vevű amerikai zenekar bármelyik számától, amit egyébként kurvára leszarok. Hiába turnéztak Amerikában együtt a Social Distortionnel, ami különlegesen perverz dolog, elvégre gyakorlatilag egymástól megkülönbözhetetlen dalokról van szó, én akkor is hitet teszek a Backyard Babies mellett, ha tudom, hogy pillanatnyilag a kanadai Danko Jones-szal vannak co-headliner tour-ban, hiszen mindezt ki nem szarja le, ha a Disfunctional professionalt játsszák?

Persze az tök nyilvánvaló, hogy egy nagyrészt kielégületlen tömeg előtt csak úgy levonuljanak egy Disfunctional professionallal, vissza is jönnek egy Gid saved by the bell-lel. Király! Oké, én speciel rajongó vagyok, de elfogulatlan szemlélőként is király, ami itt folyik, arról nem beszélve, hogy Dregen, aki a Backyard Babies értelme, láthatólag továbbra is van. Az azért köcsögség, hogy a People like people like people like us után egyszerűen vége van, de sebaj, fél éven belül úgyis játszanak az A38-on, és aki akkor nem lesz ott, annak faszkorbács, de tényleg.