Retro: Lukács Lacival együtt hánynék

2009.08.15. 18:42 Módosítva: 2009.08.15. 19:00
Az Index fesztiválblogja

Meglepetésemre, olyan kisfilmet vetítettek le pénteken éjfélkor a Szigeten az Oktopusnál (a Múzeumi negyed és az Ability Park között), amit Tbg-vel 2001-ben csináltunk, persze még nem Index-mezben, hanem akkor épp Sziget-híradósként. Csapatunk az író Cserna Szabó Andrással volt kiegészítve. A Sziget-híradó-s Bredár Zsolt ugyanis minden évben rendíthetetlenül vetíti a régi anyagokat, idén az esti Goethe Intézet szervezte Goethe mozi előtt dobta be. A kisfilmekről annyit, hogy VHS-re vettük fel, analóg technikával vágtuk, és a munkáért egy utólagos döntéssel még némi pénzt is kaptunk a fesztivál végén. Műsor után elkértem az anyagot, íme:

Az Eszünk, hányunk, belefekszünk mai szemmel azért is érdekes, mert kiderül, nemcsak a válságban lett drága a Sziget a magyaroknak. Tanulságként megtudjuk, hogy az ember nem barátságból hány együtt, hanem a pia miatt. Viszont hiába javasoltuk, a dinnyéből azóta sem szedték ki a dinnyemagokat.

Előbbi, még zsengébb próbálkozásban, a Kapcsolat címűben Isten telefonszáma után nyomozunk, amit az egyik civil sátorban adtak meg az arra fogékony szigetlakók kezébe: