Pultosok a Szigeten: kérek egy olyat, ami nincs!

2009.08.15. 17:50 Módosítva: 2009.08.15. 17:50
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

A pénteki fesztiválnapon rejtett kamerával és beépített vásárlóval teszteltük a négy vendéglátóst, akiket első naptól kezdve követünk a Szigeten: söröst, a pálinkást, a vodkást és a fröccsöst.

italterkep index

A vendéglátás egyedülálló feladat: Buddha-féle nyugalommal egyszerre pedagógusnak, pszichológusnak és precíz pénzügyi szakembernek kell lenni. A Szigeten, pláne a Sziget sokadik napján a legtürelmesebb pultosban is elpattanhat a húr, főként, ha hosszan és módszeresen feszítik az idegeit. Ezt akartuk kipróbálni.

Kati, az Index filmkritikusa járta végig az érdeklődésünk középpontjában álló négy vendéglátóipari egységet, és igyekezett kellemetlen ügyfélként viselkedni. Galó késsel fenyegetőzött, Gyurma Apeh-ellenőrnek nézte, de Kati profin tette a dolgát, ami nem volt egyszerű. A megfelelő cél elérése érdekében mindenkinél hosszú ideig kellett kellemetlenkednie, és végül mindenkit sikerült - legalább egy egész kicsit - kiborítania.

Az alap az volt, hogy nem tudta, mit akar inni, és a pultos segítségét kérte, a többi már jött magától: visszakérdezett, hol a mennyiséget kifogásolta, hol a kiszolgálást, hol az italt. Egyszóval mindent elkövetett, hogy Galó (Fény), Gyurma (Fröccskölők), Andris (Rézangyal Pálinka) és Szandokán (Magic Mirror) idegein táncoljon. Meg is lett az eredmény: