A Szigetet a Faith No More zárja

2009.08.16. 12:16
Az Index fesztiválblogja

Utolsó napjához érkezett az idei Sziget: vasárnap a Nagyszínpad fellépőinek sorát két kaliforniai zenekar, a punk-rock Offspring és a több mint tíz év után újra összeállt Faith No More zárja. Délután a hard rockot játszó kanadai Danko Jones koncertje lesz.

Brotherhood of Brass néven lép fel vasárnap este a világzenei nagyszínpadon Frank London Klezmer Brass Allstars zenekara és a Boban Markovic Orkestar, délután 6 után nem sokkal a Besh o droM is itt zenél. A Roma Sátorban a szlovák Gipsy Devils és az izraeli Oy Divisiont hallhatják.

Az A38-wan2 színpadán egy tribute-zenekar, az Isolated Joy Division-dalokat játszik, a zenekart vezeti Müller Péter Sziámi. Az MR2 Színpadon többek között az Amber Smith, az Irie Maffia, a Heaven Street Seven és a Pannonia Allstars Ska Orchestra lép fel.

A Party Arenába betérőknek a brit dance duo, a Coldcut kever. Az Octopus Összművészeti Helyszín Nagysátrában a Gólem Színház A trükk című darabot adja elő Schmied Zoltán és Bánki Gergely főszereplésével. A produkció alapját Etgar Keret novelláskötete adja.

A Színház- és Táncszínpadon a TÁP Színház Odüsszeisz című darabjával várja a koncerteken megfáradt, de még kultúrára éhes közönséget, és vasárnap este utoljára látható a La Fura dels Baus katalán látványszínház Szigetre készült produkciója, amelynek a végén egy óriásdaru segítségével egy 54 emberből álló "hálót" emelnek a magasba.