Teljes a soproni Volt fesztivál programja

2010.05.26. 17:48
Az Index fesztiválblogja
Borfesztivállal, gyerekkoncertekkel és a külföldi fellépők mellett az Edda harmincadik születésnapjával csábít a Volt Sopronba június 30-ától.

Negyven nappal a kapunyitás előtt publikus a Volt fesztivál teljes és részletes programja. A fesztivál legnagyobb fellépőit már korábban kihirdették, így egy ideje mindenki tudhatja, hogy koncertezik a Prodigy, a Massive Attack, Billy Idol, eljön az Air, a Youtube-sztár Dub DX ,és még a Cavalera fivérek is fellépnek a Soulflyjal. A hazai fellépők közül érdemes megemlíteni a budapesti Stargarden után Sopronban is koncertet adó Ákost, a harmincéves fennállását ünneplő Eddát és a nyári fesztiválszezonra a hibernációból felkeltett Omegát.

Június 30-án a nagyszínpadon az Omegát váltja a Tankcsapda, elsején viszont Billy Idol kérésére nem a nap legnagyobb sztárja, hanem a Quimby zárja a fő színpad programját. Másodikán Ákos játszik a Prodigy előtt, az utolsó nap a Kispál vezeti fel a Massive Attacket.

A koncertek mellett borfesztivál is lesz a Volton, a Soproni Borvidék legnevesebb borászainak standjaival, a gyerekeket pedig minden eddiginél több program várja, hogy a szülők nyugodtan elmehessenek tombolni egy kicsit. Kedvezményes jegyek május 31-ig kaphatók.