Nem marad el a Hegyalja fesztivál

2010.06.09. 11:35 Módosítva: 2010.07.09. 10:48
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Motörhead, Groove Armada, Ákos, Meshuggah, Funeral for a Friend, Herbaliser, Roots Manuva, Goldie
Tovább »
Napijegy
5990-7500 Ft
Bérlet
16800-22000 Ft
Sátorozás
Van
 

Várhatóan több ezer köbméter vizet kell majd leszivattyúzni a kelet-magyarországi régió legnagyobb zenei rendezvényének, a Hegyalja Fesztiválnak otthont adó rakamazi üdülőterületről, a július közepére meghirdetett fesztivált azonban nem halasztják el.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása a Tisza vízszintjét is megemelte, így a víz teljesen elöntötte a folyó rakamazi partján lévő kempinget, és a rendezvény helyszínéül szolgáló, önkormányzati tulajdonban álló területet. Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere szerint fesztivál mindenképpen lesz, a vízzel borított területet pedig - amint lehet - szivattyúzással mentesítik a víztől.

Ehhez azonban meg kell várni a Tisza jövő hét elejére várt tetőzését, és ezután kezdődhet el gőzerővel a terület előkészítése. A polgármeste szerint a múlt héten tartották meg a szervezőkkel közösen a helyszín bejárását, és úgy vélik, hogy az apadás kezdetétől már indulhatnak a munkálatok, így vélhetően nem lesz akadálya a július 14-i kapunyitásnak.

A szervezők számára nem szokatlan a helyzet, mivel minden évben el kell szivattyúzni a vizet a fesztiválterületről; a különbség idén annyi, hogy a megszokottnál nagyobb vízmennyiséget kell majd a Tiszába visszaemelni.

A július 14. és 18. között tartandó fesztiválon a Groove Armada, Goldie, az Epica, a Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble és az Illdisposed is szerepel. A hazai előadók közül többek közt a Tátrai Band, az Ektomorf, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, a Kiscsillag, Ákos és a Bëlga hozza majd lázba a bulizni vágyókat.