Eső nem lesz, végig süthet a nap a Volton

2010.06.29. 16:07 Módosítva: 2010.06.29. 16:07
Az Index fesztiválblogja

A Volton évek óta mindig esik, egy idő után megjelennek a sárfürdőzők, és az élelmes vállalkozók is, akik tetemes haszonkulccsal árulják az eldobható esőkabátokat. Viszont idén pórul jár az, aki több konténernyi esernyőt rendelt a profit reményében Kínából, mivel az előrejelzések szerint a fesztivál ideje alatt ezúttal nem szakad le az ég.

A Weather Underground repülésmeteorológiai adatai szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 29 Celcius körül alakul szerda és vasárnap között Sopronban, egyedül csürtörtök éjjel jöhet kisebb csapadék, de ennek is mindössze 20 százalék az esélye egyelőre.

A Volt egyébként már ma délután hatkor kinyit, koncertek még nem lesznek, de sátort verni és inni már lehet. Szerdán, a nulladik napon a magyar rocklegendákat ünneplik, ami annyit tesz, hogy harmincadik születésnapját ünnepli az Edda, és fellép az Omega is.

Utána négy napig húsz helyszínen közel 200 fellépő, köztük a Massive Attack, a Dub FX, a Prodigy, a hosszan búcsúzkodó Kispál és a Borz, meg persze Ákos koncertezik a Volton, amely a Hazai Turizmus Zrt. felmérése szerint a legnépszerűbb vidéki fesztivál. EfZámbó István pedig lefest egy hűtőszekrényt az árvízkárosultakért.