Jugoszlávia a legjobb falat a Volton

2010.07.01. 09:13
Az Index fesztiválblogja

A nyár és a meleg ugyan megfizethetetlen, de azért a fűben ücsörgést meg a porban fetrengést még a Volton is meg lehet unni. Akkor pedig nem marad más hátra, mint fizetni: alkoholba menekülni, majd éjféltájban a háborgó gyomorra ráküldeni még pár ezer kalóriányi húst, állati és növényi zsiradékot és némi gumós növényt.

A Volton tavalyhoz képest alig emelkedtek az árak, a csapolt Soproni 420 forint, a barna változatért 450-et kérnek. Aki világmárkára vágyik, az ihat citromos Gössert dobozonként 500 forintért, esetleg Heinekent 550-ért. Egy minőségi soproni borból hígított viceházmesterért 450 forintot kérnek, de 900  forintért már kólával felöntött Jack Danielst is kapunk.

Az egyik legolcsóbb étel a főtt kukorica, amiért 400 forintot kérnek, a hagyományos, sőt klasszikus fesztiválos hot dogot pedig 650 forintért tömhetjük addig, amíg a virsli már belefullad a mustárba és a pirított hagymába. A gírosz 800, a sajtos-tejfölös lángos 500 forint, de ha valaki valami különlegesebbre vágyik, akkor 990 forintért mexikói, fűszeres csirkeszárnyakat ehet, és 650 forintért már cézársalátát is mérnek. A VIP-büfé különlegessége a borjúpofaszendvics, amiért 1500 forintot kell fizetni.

Az idei Volt legjobb választása azonban az MR2 színpad mellett tábort verő Jugoszláv büfé, ahol 1000 forintért adnak pitába zárt pljeskavicát, amit juhtúróval kennek meg, azután ránk bízzák, hogy mennyi hagymát, uborkát és paradicsomot rakunk a szláv szendvicsbe. Ugyanitt érdemes még kipróbálni 1200 forintért a citromos-kapros mártással tálalt horvát giricét,  vagyis a paprikás lisztbe forgatott, olajban kisütött apró szardellákat. Olyan, mint a fish and chips, csak más.