Ital, csoki és saját konyha kell a zenésznek

2010.07.05. 14:51
Az Index fesztiválblogja

Drága pezsgők, csokik, chips, konyhai felszerelés és a Lánchíd pesti hídfőjénél lévő szálloda szerepel többek között azokon a ridereken, amiket a Pet Shop Boys, a Jamiroquai, a Chemical Brothers, Tricky, Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner, Paul Oakenfold és a többi fellépő adott le a július 8-11. között Zamárdiban esedékes Heineken Balaton Sound szervezőinek.

A DJ-k igénylistái ezekhez képest szinte már átlagosak: van, aki minihűtőt rendelt a pultba, pezsgővel, sörrel és vízzel, más egy üveg tequilát, egy üveg vodkát, egy üveg whiskyt, négy pezsgőt, harminchat üveg sört és üdítőt kért. A fellépő zenekarok közt az egyiknek a szokásos sör, bor, vodka, pezsgő kombón túl vitamintabletták és biotea is szerepel a listáján, egy másik banda 100 törölközőt és extrém mennyiségű ginsengteát kért az alkohol mellé.

A tavalyi kívánságlisták furábbak voltak, Moby például komplett konditermet kért a színfalak mögé a riderében. Amikor meglátta, hogy a szervezők ezt is teljesítették, röhögésben tört ki: “Ezt még sehol a világon nem vették komolyan."