Elmaradhat a Part fesztivál

2010.07.07. 17:33 Módosítva: 2010.07.07. 21:00
Az Index fesztiválblogja

Úgy tűnik, elmarad a Part fesztivál nevű rendezvény, amit Agárdon rendeztek volna meg július 28. és augusztus 1. között. A fesztivál marketingkommunikációját végző HD Group ugyan kérdésünkre azt mondta, hogy a fesztivál tulajdonosaitól semmiféle hivatalos jelzést nem kaptak arról, hogy a rendezvényt nem tartanák meg, és jelenleg még lehet jegyeket venni az eseményre a Ticket Pro rendszerében, de egyre több fellépő ismerte el kérdésünkre, hogy a szervezők jelezték, mégsem kell eljönniük Agárdra.

Tavaly a Balaton Music Wave fesztivál omlott össze, koncertek maradtak el, a fesztiválozók egy része pedig megpróbálta visszaszerezni a belépők árát, úgy tűnik idén egy újabb tóparti fesztiválpróbálkozás került nehéz helyzetbe.

Ugyan a Part fesztiválra még lehet kapni jegyeket, és a fő fellépők, Akon és Sean Paul hivatalos oldalain is szerepel még a fesztivál a turnéhelyszínek között, mégis egyre több jel mutat arra, hogy a rendezvényt nem, vagy csak korlátozottan tartják meg. A szervezők több DJ fellépését visszamondták, ezt kérdésünkre több DJ el is ismerte, a Pesti Estnél a héten leállították a rendezvény hirdetését, és a fesztivál egyik partnerének, a Rádió1-nek is jelezték, hogy mégsem lesz Part fesztivál.

A Part fesztivált egyértelműen a Balatonsound konkurensének szánták, három színpadon R'n'B, house és trance zene szólt volna, olyan külföldi fellépőkkel, mint Akon, Shaggy, Sean Paul, az Audiofly vagy éppen Chuckie. A fesztivál helyszínválasztása is erre utal: a szervezők arra a vendégkörre építettek, akik szeretnek naplementében szeletelni, miközben vízpart mellett táncoló bikinis lányokat néznek.

A fesztivált az Agárd Zenei Fesztivált Kft. szervezi, melynek magánszemélyek mellett tulajdonosa a PM Trading Kft, amely egy svájci bejegyzésű cég tulajdonában van. A cég eddig nem szervezett fesztiválokat, vagyis nincs tapasztalata az amúgy is telített magyar fesztiválpiacon.

A tulajdonosokkal nem sikerült felvennünk a kapcsolatot, a kommunikációs ügyeket intéző HD Groupnál pedig csak holnap reggelre ígértek tájékoztatást az ügyben. Annyi biztos, hogy nem lepte meg őket a kérdésünk.

Úgy tudjuk, hogy a fesztivál szervezési jogait már a múlt héten felajánlották a Sziget és a Szegedi Ifjúsági Napok szervezőinek is, akik azonban nem éltek a lehetőséggel.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy hogyan kapja vissza a pénzét az, aki már elővételben jegyet váltott a rendezvényre, információink szerint több nagy jegyértékesítő is visszatartotta a megvásárolt jegyek ellenértékét, mivel a rendezvény szervezői nem tudtak garanciákat adni arra, hogy biztos megtartják a rendezvényt, és nem volt biztosításuk sem. Akik tehát nem közvetlenül a szervezőktől vettek belépőt, várhatóan a jegyértékesítőtől visszakapják majd a jegyek árát.