Enyhék a rockbalesetek Pécsen

Egervári Zoltán
2010.07.08. 15:57
Az Index fesztiválblogja

A Rockmaraton a nevével és a közönségéről kialakult sztereotípiákkal ellentétben egyáltalán nem olyan kemény fesztivál, sőt. A mentősöknél időztünk.

Minden rendezvény veszélyességi foka kikövetkeztethető az éppen ott szolgáló mentők munkájából, vagy épp abból, hogy semmi dolguk sincsen. A Rockmaratonon azért akad egy-két horzsolás, ficam ilyesmik, de a mentősök elmondása szerint inkább a műrocker sok, enyhe balesetekkel. Minden napra jut jó pár eset, amikor a Martens feltöri a fesztiválozó lábát. A következő, cifrább eseteknek mi is szem és fültanúi voltunk: egy srác farkasszemet nézett a szúnyogriasztó sprével, mire felírtak neki egy bő vizes mosakodást.

Tíz perc múlva sört ajánlottak a szúnyogsprés srácnak a fesztiválozótársak.  Népi gyógymódokból ugye nem szenved hiányt a közönség, ide is elért a jó magyar sufniszellem. Egy másik beteg fájdalomcsillapítót kért, de mentősök ilyet nem tartottak, így a többiek javaslatára visszamentek inni.

Két fiatal támogatott egy harmadikat, aki az oldalát fájlalta, állítása szerint nehezen kapott levegőt, mentős kollégák szakszerű kérdésekkel próbálták kinyomozni mi történt, persze eredménytelenül. Aztán váltottak: Pogóztál? Igen. Megütöttek? Összeütköztél valakivel? Nem tudom.

A már hazánkban is népszerű circle pit miatt még egy koncert sem szakadt félbe, kizárólag Exploitedék álltak meg egy pillanatra amikor a tarajak nagyon belefeledkeztek a pogóba. A wall of death meg szerencsére még nem gyűrűzött be. Ide.