Több mint 40 ezren voltak a Rockmaratonon

Egervári Zoltán
2010.07.12. 15:35
Az Index fesztiválblogja

Az ország legkeményebb fesztiválja majdnem elérte az áhított 50 ezres álomhatárt. Július 5. és 11. között több mint 43 ezren voltak kíváncsiak a Rockmaraton külföldi és hazai fellépőire. A június 20-ig elővételben fogyott 5990 forintos hetijegyek dobták meg igazán a látogatottságot, ennek köszönhető az első esős, hűvös napok sikere is. Varga Zoltán, a fesztivál fő szervezője elégedett a Rockmaratonnal, elmondása szerint balhé nem zavarta a rendezvényt, balesetek legfeljebb a foci-vb ürügyén rendezett amatőr meccsekből adódtak. A csütörtöki nagyszínpados Ensiferum-koncert alatt bekövetkezett 12 perces áramszünetet is kompenzálták 5 hordó sörrel, amit ki is csapoltak a közönségnek.

Ha a költségvetés engedi, jövőre hasonlóan olcsó hetijegyekkel szeretnék idecsábítani a rockzene híveit. Idén az EKF büdzséből kaptak támogatást, ebből oldották meg az alacsony árú hetijegyeket, a vizesblokkok számának és a sátortábor területének növelését.

A programokról Varga Zoltán annyit mondott, az idén már három színpadon zajló koncertek mindenkinek lehetőséget adtak a választásra. Pénteken például a Republickal párhuzamosan a Mayhem, illetve a komlói kult-punk Rózsaszín Pitbull zúzott. A főszervező megnyugtatott, a vonal marad, hiszen ez tradicionális rockfesztivál.

Az egész hetes koncertsorozatot vasárnap a Rockmaraton 10 éves születésnapjának megünneplésével zárták, amatőr zenekarok zenéltek, kicsapoltak 10 hordó ingyen sört, kisorsoltak 10 hetijegyet 2011-re. A nagyszínpadon egy 8×12 méteres kivetítőn sugározták a vb-döntőt.

A helyszínül szolgáló Malomvölgyi Arborétumot ma délig kellett elhagyniuk a sátrazóknak, de a szervezők és a stáb már reggel nekiálltak a rendrakásnak és a takarításnak, ami körülbelül csütörtökig eltart.