Lezárták fél Orfűt az EFOTT miatt

Egervári Zoltán
2010.07.14. 10:03
Az Index fesztiválblogja

1976 óta minden évben megrendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A 34. EFOTT visszatért nosztalgiázni Pécs környékére, 10 évvel ezelőtt a pécsi Béke-parkban tartották. A Fishing on Orfű helyszínéül is szolgáló Panoráma kempinget a szervezők kibővítették, lezárták fél Orfűt, így a kemping alatti útszakasz illetve parkoló is a fesztivál területéhez tartozik. Keddtől hét színpadon megy majd az élő és a gépzene, de lesznek sportprogramok, beszélgetések, előadások is. A Fishing on Orfűhöz szokott fesztivállátogató készüljön fel, hogy a terület jóval nagyobb a megszokottnál, és minden jól ki van táblázva.

Hétfőn még javában folyt a színpadépítés a parkolóban. A kész Djuice színpadot viszont már üzembe helyezték: a Ladánybene 27 ünnepelte negyedszázados jubileumát a hazai reggae-szcéna legjelesebb képviselőivel, köztük a European Reggae Contest döntőjőbe is bejutott pécsi Zagasticcal, miközben Pécsett az EKF egyik húzóneve, a U2 helyett hazánkba édesgetett sebhelyesarcú, Seal énekelt az Expo Center udvarán felállított alkalmi színpadon.

Az idei EFOTT kicsit a Balatonsound újragondolt változata, a belépőjeggyel teljesen ingyen lehet használni az Orfűi-tó strandját, illetve tegnap este a kemping területén a fákra aggatott Tesla hangszórókból olyan lakossági techno szólt, mintha a Sound afterpartyján lennénk. További extra, sőt mondhatni luxus szolgáltatás a napközben dél és délután 4 között igénybe vehető ingyenes masszázs, amit egy erre a célra felállított, Klippan kanapékkal teleszórt, gömb alakú, zöld Rehab sátorban lehet végigélvezni.

A fesztivál egyik fő támogatója, a Dreher jóvoltából 360-ért kapunk egy sört, a Suhancos pálinkákat 490-ért, a Jägert 590-ért mérik. Éhen halni nem kell, a szokásos fesztiválkaják mellett – grillezett csirkemell, mustáros tarja 750-ért, pljeskavica 350-ért, rőzsepecsenye, sült kolbász 390-ért – napi menük is fogyaszthatók 650 forintért. Kedden bakonyi ragut adtak rizzsel. Az EFOTT fesztiválkoktélja valószínűleg a Red Bull kombinációk valamelyike lesz: Jägerrel vagy whiskeyvel 1040 forint, vodkával 690. A fesztivál területén egyébként szelektív hulladékgyűjtés folyik. Hagyományos kukából nem sokat találtunk, de műanyag és papírgyűjtő konténereket igen.

Az EFOTT hat napjára végig rekkenő hőséget jósolnak, ezt bizonyították tegnap a pultoslányok is: kötelező viseletként gatyában-bikinifelsőben csapolták a sört. A programról itt már írtunk .