A családbarát dobos

2010.07.17. 13:03
Frissebb (1)
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Motörhead, Groove Armada, Ákos, Meshuggah, Funeral for a Friend, Herbaliser, Roots Manuva, Goldie
Tovább »
Napijegy
5990-7500 Ft
Bérlet
16800-22000 Ft
Sátorozás
Van
 

Mikkey Dee a világ legjobb dobosa, ha ebben valaki kételkedne, Lemmy 1992 óta minden koncerten a fejébe veri. Az alacsony termetű izomgolyó eddig a Sacrifice című nótából bontott ki egy agyzsibbasztó dobszólót, a mostani turnén az In the Name of Tragedy megy át az ő különszámába. Ha valaki a teljesítménye láttán nem akar azonnal dobverőt ragadni, az menthetetlenül be van oltva a rockzene ellen. A koncert előtt három percet beszélhettünk vele.

Fotó: Szémann Tamás
Fotó: Szémann Tamás

Meg lehet élni a zenélésből? Geoff Tate (a Queensryche énekese) a múltkor panaszkodott, hogy szar a helyzet.

Az, de turnézni kell. CD-t már nem vesz senki, mindenki letölt, jórészt illegálisan, de egy élő bulit semmi nem tud űberelni. A Motörhead mindig is koncertzenekar volt, ha egyszer leállunk, akkor annyi lesz nekünk. Évi több, mint 200 napot koncertezünk, főleg Európában, ezzel azért lehet keresni, nekem elhiheted.

Ezen a turnén milyen régi nótákat toltok? Lesz a Bomber?

Azt pont nem játsszuk ma este, de ismered a zenekart, minden koncerten más a setlist, kicsit mindig változtatunk, mert így érdekes nekünk is és a rajongóknak. Lesz ma is pár meglepetés, de nem árulom el őket, nézd meg a bulit.

Van időd körbenézni a környéken? Már másodjára jársz erre, legalább a borokat kóstold végig.

Sajnos nem, pedig négy éve jót buliztunk, és emlékszem milyen jó borok vannak erre. Épphogy beestem egyébként a mai koncertre, és ahogy vége van, megyek vissza Svédországba, mert a fiam a korosztályos futballválogatottal éppen a nekik rendezett világbajnokságon vesz részt, és nem akarom kihagyni egy meccsét sem.

Igazi futballapuka vagy? Kiabálsz a bíróval, okoskodsz oldalról?

Á, nem, szó sincs erről, csak annyira kevés időt töltök a családommal így is, hogy minden percet ki akarok használni.

A vébét tudtad követni a turnén?

Igen, majd' minden meccset láttam, szerencsére nem kellett az időeltolódás miatt hajnalban felkelni. A spanyolok megérdemelték a győzelmet, jók voltak.

Mikor jön ki az új lemez, és miben lesz más, mint az előzőek?

Felvettünk mindent, és most keverik a cuccot, de őszintén szólva még nem hallottam egyben az egész lemezt és csak pár szám kész formáját ismerem, de kurva jó lemez lesz. Az előző három albumunkon mindig léptünk előre egyet, fejlődtünk, új dolgokat próbáltunk ki, de úgy, hogy közben megmaradtunk Motörheadnek. Na, az új anyag is pont ilyen lesz. Szeptemberben jelenik meg.