Csak egy dj vagyok, aki nem szállt el magától

2010.07.19. 12:44
Az Index fesztiválblogja
Bob Sinclair
Bob Sinclair

Bob Sinclar néven lett világhírű a Love Generation alkotója, aki annak idején elsősorban a hip-hopot, az acid jazz-et és az R'n'B-t érezte a saját terepének. Chris The French Kiss néven kezdett el 18 évesen lemezeket pörgetni, s volt szerencséje együtt dolgozni a Daft Punk egyik tagjával is, míg Natalie Cole, a Jamiroquai, Moby és David Guetta egy-egy szerzeménye is új életre kelt a kezei alatt. A ritmusképletek, a ritka groove-ok és a dancefloor ütemek rabjaként is emlegetett Bob Sinclar 40 felett is át tudja menteni zenéjébe fiatalkori lendületét és alapfilozófiáját, ami vidámságot, egy kis varázslatot és persze hatalmas bulikat jelent. A világsztár dj július 23-án a debreceni Campus Fesztiválon lép fel.

Dalaid világszerte dance listákon az élmezőnyben trónoltak, Te melyik slágeredre vagy a legbüszkébb?

Sokszor felteszik nekem ezt a kérdést, ezért könnyű rá válaszolnom, hiszen ugyanazt tudom mondani neked is. Ez a "World Hold On", amelyik egy nagyon érzelmes dal, jó szöveggel, jó ritmussal és klippel. Minden benne van, és ha hiszed, ha nem, egy véletlen hozta össze! De már régóta szerettem volna például elkészíteni a saját számaim reggae-változatait. Ez pedig most, hogy megjelent, hatalmas érzés, úgyhogy erre az albumra is teljesen büszke vagyok.

Stúdió vagy fellépés?

Elég nehéz, mivel a szívem a stúdióba húz, ahol imádok zenét írni. Szeretek új ötletek után kutatni, kipróbálni a legkülönbözőbb hangzásokat. Ugyanakkor az is hatalmas dolog, amikor végre elkészül valami, és azzal kiállhatok a közönség elé. Én mindenhol egy dj vagyok, aki nem szállt el magától. Ez az életem, és a zene ott folyik az ereimben. A lényeg, hogy szeretek a közönségnek játszani és megosztani velük az érzéseimet!A fellépéseiden a saját dolgaidon kívül játszol Armand Van Heldent és Erick Morillót is.

Szeretsz még másokat?

Kedvelem Paul Johnsont, játszom Masters at Worköt, és Roger Sanchezt. De sok jó francia, és svéd elektronikus zene is van, ja és persze kedvelem a barátomat, Martin Solveiget, az ő gitárhangzását.  Szóval leginkább mindenből a legjobbat válogatom össze, és természetesen igyekszem minél többet játszani a saját számaim közül is, hiszen az emberek ezt el is várják tőlem.

Számos világsztárral dolgoztál már együtt, és számos világsztár szeretne veled dolgozni. Kire vagy a legbüszkébb? És biztos ez sem új kérdés, kivel dolgoznál együtt a legszívesebben?

A New New New-t Jamaicában vettem fel, amihez Shaggy adta kölcsön a stúdióját, vele nagyon jóban vagyok. De Craig David, Cutee B, és Will.I.Am barátságára is büszke vagyok. Az álmom, pedig,  hogy Justin Timberlake-kel és Kanye Westtel dolgozzak együtt. Szerintem erről még hallani fogtok.

A zenén kívül sok munkát fektetsz a videoklipjeidbe, szereted a klipkészítést?

Igen. Ez is a kreatív alkotómunka része. Amikor megvan egy dal, már akkor kész ötletem van rá.

Legismertebb dalod a Love Generation. A klipje is emlékezetes a kerekező kissráccal.

A Love Generation esetében az volt a legfontosabb, hogy a klasszikus '70-es évek „béke és szeretet” hangulatát adja át a klip.  Eredetileg szerettem volna, ha San Franciscón keresztül rollerezik a gyerek, de ez túl veszélyes lett volna. Aztán leforgattuk két hét alatt az államok különféle pontjain.

Azt olvastam rólad, hogy nagyon fázós a lábad és mindig sízoknit hordasz! Ez igaz?

Igaz, mondjuk eddig tényleg kevesen tudták, de mióta egyszer valahol elmondtam mindig megkérdezik. Valóban nagyon fázós a lábam. Ezzel már mindent tudtok rólam.

Végezetül ennyi sikeres munka után, hogy látod magad, van még célod?

Imádom ezt csinálni, csodálatos dolog szórakoztatni a közönséget, szerintem ettől több nem kell. Amikor játszom, és a közönség pedig megőrül, akkor pedig elértem a célom.