Majdnem hetvenezren voltak az EFOTT-on

2010.07.19. 16:11
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Ákos, Quimby, Tankcsapda, Kispál és a Borz
Tovább »
Napijegy
5900 Ft (elővételben 4900 Ft)
Bérlet
13900 Ft
Sátorozás
Van, ingyenes
 

Egészen pontosan 68512-en látogattak ki Orfűre a tegnap véget ért EFOTT-ra. A szervezők az új számítógépes beléptető és nyilvántartó rendszer segítségével tudták ilyen pontosan meghatározni a résztvevők számát. A tavalyi nézőszámot a rekkenő hőség és jópár logisztikai probléma ellenére sikerült túlszárnyalni. A beharangozott menetrendtől jelentősen eltérő fesztiválbusz-közlekedést is orvosolták a szervezők, illetve a biztonsági szolgálat egy idős tagja, bizonyos Gyuri bácsi, aki olvasva az Indexen megjelent cikket, rögtön kézbe vette a buszok koordinálását, és onnantól kezdve működött a dolog.

A jellemzően hazai zenekarokat felvonultató fesztiválon megfordult a Ladánybene 27, a Tankcsapda, a Belga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Quimby, Ákos, a Magna Cum Laude, a zárónapon pedig a Kispál és a Borz, 18 ezer ember előtt.

A fél Orfűt elfoglaló fesztivál egyik fő érdekessége a celebkemping volt, ahol többek között Havas Henrikkel, Michelle Wilddal, Fekete Pákóval és több hírességgel találkozhatott és sátrazhatott együtt a fiatalság. Tiszteletét tette a fesztiválon Dr. Bódis József, a PTE rektora is, akinek a 30Y személyesen játszotta a Pécsi Tudományegyemről szóló dalát, illetve Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki a szombat délutáni hőségben a párt oktatás-és ifjúságpolitikájával ismertette meg az érdeklődőket.