Bezárt a Campus Fesztivál

2010.07.26. 18:10
Az Index fesztiválblogja

A tavalyi év után ismét kitűnőre vizsgázott a debreceni Campus Fesztivál. A siker nemcsak a gazdag programkínálatnak volt köszönhető, hanem a megszokott fesztiválos közegtől jelentősen eltérő nagyerdei környezetnek is.

A rendezvény látogatóinak száma idén elérte a negyvenhétezer főt, ezzel több érdeklődőt vonzott, mint a tavalyi debütálás. A fesztivál legnépszerűbb programjai között nemcsak a Pepsi Nagyszínpad sztárjai szerepeltek, hanem olyan produkciók is, amelyek önmagukban máskor csak kisebb rétegcsoportokat érdekelnek. Így lett teltházas a Klinika Egyetemi Klubban a hosszú pihenő után újra visszatérő Replika, a feltörekvő tehetségek sorából kiugró Jurij koncertje, de minden este tömegek szurkoltak még a Bud Spencer & Terence Hill vetélkedőkön is.

A zenei programok közül a legnagyobb sikert a Tankcsapda aratta, koncertjükre mintegy 10 000 náéző volt kíváncsi. Rengeteg nézőt érdekelt a francia Bob Sinclar DJ-szettje, illetve a Debrecentől búcsúzó Kispál és a Borz, valamint az Irie Maffia és a Quimby koncertje, de több ezren ünnepelték a Debrecenben születésnapozó Eddát és Republicot is.

Az egyik legpörgősebb bulit az argentin Karamelo Santónak köszönhették a fesztiválozók, de sokan voltak kíváncsiak John B angol DJ-re is. A zenés produkciók mellett az egyik legnépszerűbb helyszínnek a Science Lounge sátor bizonyult, ahol a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai hamis tárgyakról tartottak előadásokat.

A fesztivál alatt komolyabb rendbontásról, és nagyobb egészségügyi problémáról nem érkezett bejelentés. A legtöbb hamis belépőjegyet és karszalagot pénteken vették el a biztonsági őrök. A helyszín mind a látogatóknál, mind pedig a zenekaroknál ismét remekül bevált, vasárnap reggeltől pedig már elkezdődött a nagytakarítás. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.