Misztikus utazás a Szigeten

2010.07.30. 16:23
3 hozzászólás

Idén is lesz utcaszínház a Szigeten. Az idei, Malabar társulat által előadott műről az alábbit írták: „A hajó a városod utcáin úszik. Titokzatos legénysége az ismeretlen vidék felfedezésére indul. Ahol a hajó megáll, a város feléled és átformálódik: kertek válnak át paradicsomi öböllé, egy tér csodálatos korallzátonnyá, és talán még egy kincses szigetté…” A szigetlakók augusztus 11-16 között, minden nap, este 10 órától tekinthetik meg az előadást.

A dél-franciaországi utcaszínház és cirkusz-művészet nagykövetei, a Malabar társulat 1981-es alakulása óta a világ 43 országának 1153 városában tartott előadásokat, aminek most mi is szemtanúi lehetünk. A nemzetközi artistákból álló együttes egyrészt a Le Voyage des Aquarêves című előadással érkezik Budapestre. Minden este 22 órától egy 16 méteres holdfényszínű hajó sodródik a Sziget területén, hogy aztán a fináléra a Dombhoz érjen. Az előadás tele lesz humorral, misztikummal, költőiességgel. A fináléban láthatunk majd gólyalábasokat, kaszkadőröket, akrobatákat, zsonglőröket, pirotechnikusokat az álomszerű képek mellett. A végén a játéktér megtelik habbal és a közönség is részévé válik a záróképnek.

A társulat még két megjelenéssel lepi meg a Sziget lakóit: a naprendszerünk legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrökkel és a butaságot és maradiságot bíráló, vándorló zenés vígjátékkal, az éneklő rizsporos márkízokkal, hol itt, hol ott, a Szigeten.