Fekete zaj lesz a Mátrában megint

2010.08.03. 10:06
Az Index fesztiválblogja

Idén másodszor rendezik meg a Fekete Zaj fesztivált Mátrafüreden, a Sástó kempingben. A rendezvény augusztus 5-én, csütörtökön kezdődik, és szombat éjszakáig várja a látogatókat. Zenei felhozatalban a szervezők igyekeznek megcélozni azt a rést, amit egy hazai fesztivál sem fed le. Ez olyan mértékben sikerül nekik, hogy a Mátrában fellépő zenekarok csak nagyon kis százaléka játszik más ilyen típusú rendezvényen az országban. Elsősorban a dark zenék híveinek kedvez az összeállítás, de számos doom vagy stoner csapat is szerepel a listán.

The Last Days Of Jesus
The Last Days Of Jesus

A legismertebb zenekar talán a Turbo, de több külfüldi együtess is színpadra lép a három nap alatt. Olyanok, mint a cseh Sunshine, a szlovák Last Days Of Jesus, az amerikai Faith And The Muse, a szintén amerikai Christ vs. Warhol, a román Grimegod vagy az osztrák Collapsing New People. Teljes listát itt lehet találni.

sasto

A Fekete Zaj színhelye 10 km-re található Gyöngyöstől már bent a Mátrában. A Sástó Magyarország legmagasabban fekvő természetes tava. A koncerteken kívül számtalan más szabadidős tevékenység elérhető a környéken a fesztivál ideje alatt, úgymint túrázás vagy a nem messze lévő kalandpark.