Méltatlan támadásokról beszélnek az elmaradt VIV fesztivál szervezői

2010.08.08. 13:29
Az Index fesztiválblogja

Mint arról korábban beszámoltunk, elmaradt a szlovákiai Kéméndre tervezett VIV fesztivál, amelyen számos magyar sztár lépett volna fel, ott tartotta volna. utolsó előtti koncertjét a Kispál és a Borz is. A szervezők közleményben próbálták megmagyarázni, mi miért történt, ezt idézzük.

"Sajnálatos módon az általunk szervezett VIV fesztivál - ahogy azt már mindenki tudja - elmaradt. A különböző fórumokon minket ért támadások arra a lépésre kényszerítenek bennünket, szervezőket, hogy bizonyos kérdéseket tisztába tegyünk. Magát a fesztivált másfél éves, napi 16 órás munkával készítettük elő. Elsődleges célunk az volt, hogy e régió is rendelkezzen az őt megillető nagyszabású fesztivállal, melynek hagyományt szerettünk volna teremteni.

Ha bárki megnézte a rendezvény programjait, láthatta, hogy színvonalas, sok rétegnek nívós szórakozást nyújtó műsort állítottunk össze. Mindenben a lehetőségekhez képest a maximumra törekedtünk. A szervezés alatt sokan mellettünk álltak, de sajnos sok volt az ellenlábasunk is. Miután kénytelenek voltunk a fesztivált lemondani, számos, a valóságot nélkülöző, méltatlan támadás ért és ér minket.

Ahogy az a közleményünkben is szerepelt, az utolsó pillanatban lemondott pénzügyi támogatás ellehetetlenítette a rendezvény megtartását. A nevezett támogatás az előzetes megállapodás szerinti időpontban nem érkezett meg, holott a támogatónak tudomása volt róla, hogy ennek megfelelően időzítettük az egyes szervezési és egyéb feladatokat. Elnézését kérjük mindenkinek, aki látogatója lett volna a fesztiválnak vagy éppen fellépésével emelte volna annak színvonalát. Ami önöknek, nektek csalódottság, az nekünk mély letargia.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy Kéménd község polgármestere a lehetőségeihez képest mindenben támogatott minket, de a kialakult helyzetben semmiben sem felelős. Végül szeretnénk köszönetünket mondani mindenkinek, aki támogatott minket, akik segítették a munkánkat, és azoknak, akik kiállnak mellettünk."