Nyerjenek Sziget-jegyet az Indexszel!

2010.08.10. 10:37
Az Index fesztiválblogja

Jelentse fel magát, csekkoljon be a Foursquare-en a Sziget különböző helyszínein, találja meg az Index kihelyezett stúdióját, adjon elő egy félperces produkciót, nyerjen napijegyet. A játék egyszerű és többfordulós. De kezdjük az elején, mi is az a Foursquare.

Egy lokációalapú helymegosztó alkalmazás, ennek segítségével tudatjuk barátainkkal, éppen hol vagyunk, így ők is könnyen megtalálnak anélkül, hogy bármit megbeszéltünk volna. Korábban írtunk már bővebben erről és társairól is. A hasonló alkalmazások közül a Foursquare a legnépszerűbb a világon és itthon is, ezt használják a legtöbben, ezért döntöttünk emellett.

Addjanak tippeket

Ahhoz, hogy játszani tudjanak velünk, regisztrálni kell a Foursquare-re. Ha okostelefonjuk van, töltsék le az alkalmazást Android Marketről vagy az App Store-ból, majd jelentkezzenek be. Ha régi típusú telefonjuk van, a Foursquare mobilos oldalára érdemes ellátogatni.

Maga a játék két szakaszból áll, mindegyik szakasz végén nyerhetnek egy-egy napijegyet. Az első szakaszban az a feladat, hogy minél több helyszínre jelentkezzenek be és írjanak úgynevezett tippeket. A Foursquare-en ugyanis tippeket is megoszthatunk az ismerősökkel, vagyis elmondhajtuk, hogy ezen a helyen nagyon finom a viceházmester és omlós a sajtos pogácsa, a másik helyre ne menjünk, mert bunkó a pincér, és különben is áthallatszik a zene száz helyről.

Arra figyeljenek, hogy csak a hivatalos helyszínekről adjanak tippeket, nem érdekel minket, hogy tetszik a szomszéd sátor a színe. Ezt nem is vesszük figyelembe a játék során. Amire tehát kiváncsiak vagyunk, az az, hogy mit találnak jónak, vagy éppen rossznak azon a helyen, ahol éppen bejelentkeztek. Hogy biztosan tudjuk, ki adta az adott tippet, küldjenek mailt ide (foursq kukac mail.index.hu). Magára a tippre is kiváncsiak vagyunk, így azt is írják le.

Aki a legtöbb tippet írja be és küldi el nekünk, az kap egy napijegyet. Azért is érdemes mail küldeni, mert így fogjuk összeszámolni, ki mennyi tippet adott (érdemes tehát egy mailcímről írni). Ez tehát a játék első szakasza.

Találja meg a Másnapot!

A második szakasz kicsit egyszerűbb. Kollégáink keddtől péntekig minden nap 11-15 óra között kint lesznek a Szigeten egy kihelyezett stúdióban. Ezt a stúdiót kell megtalálni, ami nem lesz könnyű, hiszen minden nap más helyen lesz. De ezen a blogon és az indexes élő közvetítésen lesznek tippek, hol található éppen a stúdió.

A stúdió mozogni fog, minden nap egy vagy két különböző helyről jelentkezünk be. A második szakasz menete a következő. Az élő adásban egyrészt láthaó, másrészt be is mondják majd, hol lesz a stúdió. Ahhoz, hogy bejelentkezzenek, kell egy jelszó is, ezt a stúdióban ülőktől tudhatják meg. Vagyis a jelszó lesz az a venue a Foursquare-en, ahová be kell jelentkezni.

Ha napijegyet is szeretnének nyerni, akkor egy rövid, félperces produkciót is elő kell adni. Ez lehet ének, tánc, versmondás, cigánykerék, bukfenc, bármi, ami eszükbe jut. A legjobb produkciót napijeggyel jutalmazzuk, ezt péntek délután osztjuk ki. Ha mind a négy nap eljönnek bejelentkezni és előadni valamit, jóval nagyobb eséllyel pályázhatnak.

A játék tehát most indul, kedd délelőtt 11-től péntek délután háromig tart. Ide írjanak, ha kérdés van.