Gyerekfesztivált szerveznek Dunabogdányban

2010.08.11. 12:27
Az Index fesztiválblogja
A dunabogdányi lesz az első olyan programsorozat, amelyet kifejezetten gyermekek számára találtak ki a szervezők.

Kammerer Zsófia, a helyi önkormányzat referense szerdán elmondta, hogy a Dunakanyarban fekvő faluban péntek és vasárnap között sorra kerülő első összművészeti fesztivál részeként színes, nívós gyermekszínházi, bábművészeti előadásokat láthatnak a magyar, cseh, lengyel, szlovák, holland és más nemzetiségű gyerekek, akiknek levetítik a hazai amatőr gyermekfilmesek díjnyertes alkotásait is.

Különleges meglepetésnek szánják azt a kiállítást, amelynek anyagát egy szentendrei kislány képeiből válogatták ki, de a fesztivál igazi varázsát az itthonról és távolabbról érkező gyerekek, az ismerkedés lehetősége jelenti - hangsúlyozta a referens.

A cseh, lengyel és szlovák néptáncosok, a Hollandiából Dunavarsányba érkező, a helyi barokk templomban koncertet adó orgonaművész kislány és a többi tehetséges fiatal nemcsak egymáshoz, hanem egymás kultúrájához is közelebb kerülhet ezen a három napon. Kammerer Zsófia szavai szerint a barátkozásra kiváló alkalmat teremt majd a dunakanyari hajókirándulás ugyanúgy, mint a közös zenélések, kézműves foglalkozások, színi előadások és mesélések.