Vihar előtti csend a Szigeten

2010.08.15. 10:13 Módosítva: 2010.08.15. 14:49
112 hozzászólás

A Sziget területére egész napra záporokat, zivatarokat jósolt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), de a délelőtti vihar elmaradt. Az OMSZ szerint még nem lehet fellélegezni, délután négy és öt között várhatóan megérkezik az átmeneti ítéletidő. Hatkor kisütött a nap, de már a Sziget hangos bemondóján is kérik a bentlakókat, készüljenek, mert előbb-utóbb odaér.

Az egész nap felhős, borús ég nem hozott lehűlést, fülledt idő várható. Budapesten napközben 25-30 fok van, este is 23-24 fok lehet. A délután 80 km/h-ra is felerősödhet a szél, és záporok, zivatarok várhatóak. Bár ilyen pontosan nehéz megmondani, az OMSZ ügyeletese szerint jelenleg valószínűsíthető, hogy este kilenc órára, a fesztivál zárókoncertjére, a Muse-ra kitisztul az idő a Sziget felett.

A fesztivál technikai személyzete, a tűzoltók, az egészségügyi és a biztonsági szolgálatok, megerősített ügyelettel várják a délutáni vihart - mondta Benis Dániel, a Sziget háttértechnikai szolgálatának vezetője. A sátrakat megerősitik, lezárják, és figyelmeztetik a fesztivállakókat is. Szükség esetén felszólítják őket arra is, hogy kerüljék a fás területeket. Bár ma van az utolsó nap, előkészítették a murvát és a homokot, hogy az időjárás okozta károkat helyreállítsák.