A Sziget elnézést kér Palotai lezsidózásáért

2010.08.16. 15:15
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

“Azonnal kapcsold ki a zenét, különben leütünk” - a dj.co.hu szerint két biztonsági ember ezzel a szöveggel állította le hétfő reggel 5 órakor Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai buliját, ami a szerződés szerint reggel 6-ig tartott volna. "Miután Palotai megpróbálta normális hangnemben megbeszélni a dolgokat, még jól le is zsidózták a színpadon mindenki hallatára, pedig nem az." Palotai a Facebook-oldalán kijelentette: többé nem teszi be a lábát a Szigetre, "ha valaki a jövőben mégis azt látná, hogy mennék, az azonnal akadályozzon meg ebben!".A lemezlovast egyébként telefonon nem tudtuk elérni.

A Sziget szervezői annyit pontosítottak, hogy a dj nem az In-Kal Security tagjaval keveredett szóváltásba, hanem a hangellenőr-brigáddal. A fesztivál sajtófőnöke közleményben reagált a történtekre: "Sajnálattal értesültünk arról, hogy hétfőn hajnalban a Cöxpon Ambient Sátorban minden szempontból elfogadhatatlan módon kellett véget érnie a programnak. Ezúton kérünk elnézést a történtekért, mind a fellépő művésztől, mind a közönségtől. Minden programhelyszínünkön legalább 10 éve reggel 5 órakor be kell fejezni a programokat, ez alól kivétel a péntek és szombat éjszaka, amikor 1 órával tovább, 6-ig szólhat a zene. Ez az eset azonban hétfő hajnalban történt, amikor 5 órakor véget kellett volna érnie a programnak. Ebben az évben sajnálatos módon az alvállalkozónk figyelmét ez elkerülte, így a fellépő számára sem volt egyértelmű .A hangellenőr-brigád feladata gondoskodni arról, hogy a programhelyszínek időben befejezzék a működést, ennek érdekében tették a dolgukat akkor is, ha ezt nem is a megfelelő módon tették.

Természetesen az ügy végére járunk, de tisztán akkor láthatunk az ügyet illetően, ha mindkét felet meghallgattuk. Sajnos sokszor a fellépők sem együttműködőek a szabályok betartatásában, bár jelen esetben Palotai Zsolt rosszul volt tájékoztatva arról, meddig játszhat. Tisztában vagyunk azzal is, hogy az eset minden szereplőjének tudnia kellett volna a zárás pontos időpontjáról, ezért az ebből fakadó kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk. A rendezvényen 8500 ember dolgozik, jellemzően alvállalkozókon keresztül, bár döntő többségükben tudják, mi a dolguk de eltérő szociokulturális háttérrel bírhatnak, és nem áll módunkban sem a kommunikációs képességeiket sem az intelligenciaszintjüket egyenként tesztelni, így előfordulhatnak számunkra sem elfogadható esetek.

Természetesen nem tartjuk elfogadhatónak sem a módját annak, ahogy eleget akartak tenni a feladatnak, sem pedig azt, ahogy ezt kommunikálták a fellépő felé, azaz úgy gondoljuk, nincs rá mentség, ha olyan hangot ütöttek meg vele, ahogy ezt Palotai Zsolt írta le. Azon vagyunk, hogy ilyen és ehhez hasonló eset egyik rendezvényünkön se fordulhasson elő. "

Cserepes Milka, a Cökxpôn helyszín felelőse szerint viszont a Sziget közlemény téves információt közöl, mert az utolsó reggelen nem 5 órakor kell befejezni a bulit. "A Cökxpôn Ambient Sátorkert szerződésében 6:00 áll, már több éve, és több éve Dj Palotaival zárul a Cökxpôn program, és ezzel fejeződik be a Sziget is. Palotai Zsolt tisztában volt a 6 órai befejezéssel, ahogy mi, a Cökxpôn szervezői és dolgozói is."