Hiperkarma és Tankcsapda a Világveleje Nyár fesztiválon

2011.04.13. 14:15 Módosítva: 2011.05.29. 14:19
Az Index fesztiválblogja


Június 17-18-án rendezik meg a VilágVeleje Nyár 2011 fesztivált, aminek a Budapest szívében, a Nagyvárad tér mellett fekvő Orczy Park ad otthont. A fesztivál fő helyszíne a Nagyrét, itt kap helyet a nagyszínpad, melyen az első, pénteki nap fő eseménye a Tankcsapda koncertje lesz. A zenekar hosszú szünet után lépt fel ismét Budapesten, az „Új nap vár” turné egyik állomásaként. Az estét az 1998-ban alakult rockabilly-zenekar, a Mystery Gang indítja, utánuk pedig 28 éve létező Pál Utcai Fiúk játssza el slágereit sorát, és megmutatnak néhányat a készülő új album dalaiból is.

A szombati nap fő esemény a Hiperkarma visszatérő koncertje lesz (a fenti képen a frontember, Bérczesi Róbert látható). A zenekar 2000-ben jelentette meg első albumát, és szinte azonnal berobbantak a köztudatba. Aktívan jelen voltak a klubéletben, felléptek az összes rangos fesztiválon, a rádióadók a mai napig játsszák dalaikat, ennek ellenére 2007-ben feloszlottak. Most viszont új lemezen dolgozik az egy taggal bővült zenekar (az azóta szólóban is működő Frenk már nem dobolni fog, hanem gitározni), és a régi slágerek mellett erről is játszanak majd dalokat. A Hiperkarma előtt a pécsi 30Y lép színpadra, az este indításáról pedig a Stereomilk gondoskodik.

A zenei programokon túl a parkon belül működő kalandparkot is kipróbálhatják a vendégek, és igénybe lehet venni a sportpályákat, ping-pong asztalokat is. Civil szervezetek is helyet kapnak a fesztiválon, ennek központi témája a környezettudatosság lesz.

Részletesebb program:

17., péntek
Mystery Gang, Pál Utcai Fiúk, Tankcsapda, Jamie Winchester, …

18., szombat
Stereomilk, 30Y, Hiperkarma, Kardos-Horváth János, Panírozott Barikák, Víg Mihály és Barátai, …