Teljes a Fishing on Orfű programja

2011.05.31. 13:34
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
A Pécs melletti Orfűn, egy festői tó partján rendezett alternatív könnyűzenei fesztiválon három nagyszínpadon és több kisszínpadon mintegy 80 zenekar lép fel. A koncertek mellett a programot főzőverseny, workshopok, filmvetítések, stand up comedy, diszkó, éjszakai túrák színesítik.
Tovább »
 

A két megkerülhetetlen fellépő, az idén újra aktivizálódó Hiperkarma, és a különleges koncerttel készülő Európa Kiadó mellé újabb zenekarokat jelentettek be a Fishing on Orfűre, amivel teljessé vált a tóparti fesztivál zenei kínálata. Biztossá vált a magát egy ideje már Kossuth-díjasnak is mondható Hobo Hármas Határ nevű projektjének élő bemutatása, lesz a magát első nagylemezével teljesen újradefiniáló Magashegyi Underground, a Hiperkarma mellett szólóban is fellépő Frenk, Kardos-Horváth János új zenekara, a Kafkaz, de a legkülönlegesebb koncert valószínűleg így is a Soerii & Pooleké lesz, akik a szokásos csöcsök, maszkok és csirkék mellett Fluor Tomit is elhozzák magukkal. Mókás fesztiválzárónak ígérkezik Magyarország klarinét-punkban utazó szupergruppja, a Népi Papa és a Haverok.

A Nagysátorban tematizálták a napokat, csütörtökön a metál lesz felülreprezentálva, olyan nevekkel, mint Grand Mexican Warlock, az Isten Háta Mögött, vagy a Blind Myself. Péntek a hip-hopé, Bankossal és Norbával, Halott Pénzzel, a Hősökkel, az Akkezdet Phiaival, és Siskafinuccsival, hogy aztán a fesztiválokról elmaradhatatlan Belga káromkodjon pár jót. Szombaton zárásként a lazább dolgoké a főszerep, a Kolin, a Fish, az Erik Sumo Band, a PASO, és a Brains képviseletében.

Jegyek elővételben június 22-ig kaphatók.