Áramszünet a Pannonia Fesztiválon

2011.06.13. 13:49 Módosítva: 2011.06.13. 13:51
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Ötödik születésnapjához érkezik idén a Pannónia Fesztivál! Ahogy az elmúlt években, 2011-ben is Pünkösd hétvégén, június 9-től 12-ig a Várpalota melletti Cseri-parkerdő várja a több tízezer bulizót. A rendezvény szervezői hagyományt teremtettek azzal, hogy a közönség igényei szerint állítják össze a programot. Így most is a leendő fesztiválozók segítségét kérik a fellépők összeállításában. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hivatalos honlapon 5 zenekarra szavazni. Azokat az együtteseket, melyek legalább 1.000 szavazatot kapnak, megkeresik a fesztivál szervezői. Egy IP-címről csak egy alkalommal lehet voksolni január 31-ig. A jubiláló fesztivál szervezői a születésnap alkalmából nagy meglepetésekkel, és a bulizók megajándékozásával készülnek idén, de erről majd később tájékoztatják a nagyközönséget. Annyi bizonyos, hogy 2011-ben is rendkívül olcsó lesz a belépő, és minden stílus, a punktól kezdve a popon, a rockon és a világzenén át a metalig helyet kap a színpadokon. Részletes program hamarosan itt.
Tovább »
 

A jelenleg is zajló Pannonia Fesztiválon nem csak mi tapasztaltunk furcsaságokat és szervezési bakikat. A Belmondo is feltett egy közleményt a Facebook oldalára, melyben a zenekart ért inzultusokról, és méltánytalan bánásmódról számolt be. Utánajártunk, hogy mi lehetett az oka a történteknek.

A Belmondo szerint a Nagyszínpad programja miatt csúszott a Maláta Bár programja, de ők ígéretet kaptak, hogy befejezhetik a koncertjüket. Ez aztán nem következett be, sőt a koncert alatt a zenekari passzal rendelkező fotósukat lerángatták a színpadról a biztonságiak, és bántalmazták. A fellépést még áramszünet is tarkította, ami egyébként nem ritka egy fesztiválon, a Sziget nagyszínpadán is megesett már. A Belmondo egyik tagját aztán kifelé menet megmotozták, és átkutatták a laptoptáskáját, illetve a hangszerhordóját. A történetben érdekesség, hogy a zenekar írta a Pafe fesztiváldalát, sőt a zenészek kedvenc fesztiváljuknak tartják a várpalotai bulit.

A Pannonia Fesztivál sajtófőnökét telefonon kerestük meg a közlemény kapcsán, aki szerint a Pannonia Fesztivál sajnálja a történteket, és elnézést kér a zenekartól. A közleményben is leírt szervezési problémákra mihamarabb megkeresik a megoldást, és köszönik az észrevételeket.

A Pannonia Fesztivál ma ér véget, olyan zenekarok koncertjével, mint az Ossian, a Kormorán, vagy a Moby Dick. Az idei fesztivál újdonsága volt, hogy külföldi fellépőt is meghívtak – a Twisted Sister nyári koncertsorozatának első fellépése volt a várpalotai.