Megint lesz Prodigy a Szigeten

2011.06.16. 13:12 Módosítva: 2011.06.16. 14:08
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Sziget 2011-ben is! Mert a Sziget Fesztivál 2011 vitán felül Európa egyik, ha nem legütősebb fesztiválja és a százezres látogatószám, a világsztárok java igen komoly meggyőzőerő, sőt ómen, hogy a Sziget 2011-ben ismét a kontinens legjobb bulija lesz! Ha össze kellene foglalni a fesztivál lényegét, akkor az egy mondat lenne: A Szigeten minden van! ...Nehéz elfogulatlanul írni róla, hiszen a rendezvény már 1996-óta "kötelező" minden nyáron , de gyaníthatóan sokan egyetértenek, ha az 1993 óta minden évben megrendezett fesztivált a nyarak meghatározó eseményének kiáltjuk ki. Újabb nemzetközi szakmai elismerést zsebelhetett be kedvenc fesztiválunk, a Sziget. Mint tudjuk, nemrég a European Festival Awards a tíz legjobb nagyfesztivál közé sorolta a budapesti bulit. Most a The Independent szakújságírója - időrendi sorrendbe szedve a fesztiválokat - az öt legjobb európai zenei rendezvény között említi a Szigetet. A szerző Európa legnagyobb szabadtéri könnyűzenei rendezvényének nevezi a Szigetet, ahol lenyűgöző környezetben zajlanak a programok egy héten keresztül, éjjel-nappal. Az újságíró szerint a tavaly 380 ezres közönséget vonzó fesztivál nemcsak méreteit tekintve emelkedik ki a mezőnyből, hanem a zenei és egyéb kulturális programok változatosságát tekintve is egyértelműen Európa élvonalához tartozik.
Tovább »
 

“Sejtjük, hogy a fanyalgóktól kapunk majd hideget-meleget, hogy már megint a Prodigy, de hiába próbálkoztunk az utolsó pillanatig, sajnos nem sikerült az eredetileg kiszemelt zenekarokkal megegyeznünk a még egyetlen üres headliner helyre. A Foo Fighters-szel például mindössze 4 napon múlik, de sajnos nem érnek rá előbb és emiatt nem tudjuk elhozni őket. Mindenesetre 50 nappal a Sziget előtt nem tudunk tovább várni, le kell zárnunk a programot. Mivel nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyenek nemzetközileg is megfelelő rangú headlinereink, ezért úgy döntöttünk megpróbáljuk ismét elhívni a Prodigy-t, mely csapat bár sokszor volt nálunk, mindig nagy sikert aratott, ráadásul a kívánsággépben még mindig az egyik legtöbbet kért zenekar. Szerencsére elfogadta a meghívásunkat, így sikerült betölteni az eddig üres főzenekari helyet a programban.” – adott magyarázatot Gerendai Károly a Prodigy újabb meghívására. A már lassan honosítható partizenekar mellett jön még idén a Szigetre a forradalmi lemezkiadással visszatérő angol Kaiser Chiefs is, de itt lesz Kate Nash is. Ezzel a három előadóval egyébként kész is a nagyszínpad programja, esetleg még a hol rehabon lévő, hol titkos koncerteket adó Amy Winehouse boríthatja a dolgot.

A Prodigy tavalyi fellépése a Volton képekben

A fenti bejelentéseken kívül hír még, hogy a Sziget Party Aréna esti sávjában fel az Empire of the Sun, amit Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációjának mondanak sokan, az viszont biztos, hogy látványvilágban mindig próbálják meghökkenteni a közönségüket, így valószínűleg ez a Szigeten sem másképpen. Maximum akkor, ha a partisátor hírhedten fülledt klímája miatt meg kell szabadulni jelmezeiktől.