Pécs körül zajlik az élet

2011.06.22. 16:03 Módosítva: 2011.06.24. 13:51
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
A Pécs melletti Orfűn, egy festői tó partján rendezett alternatív könnyűzenei fesztiválon három nagyszínpadon és több kisszínpadon mintegy 80 zenekar lép fel. A koncertek mellett a programot főzőverseny, workshopok, filmvetítések, stand up comedy, diszkó, éjszakai túrák színesítik.
Tovább »
 

Kis rákészülés után újra belevetheti magát mindenki a szabadtéri koncertek erősen addiktív világába. Bár a saját csúcsfesztiváljaink még mindig nem kezdődtek el, azért mindig van lehetőség a fesztiválozásra, nézzük ezeket sorban.

Sétatér fesztivál

Június 18-26.

Pécs

Pécs híresen szép terén, a Sétatéren már elkezdődött a rendezvény, de ez semmiképp sem lehet ok arra, hogy el lehessen hallgatni. A nagyrészt magyar zenekarokat felvonultató ingyenes fesztivál minden este színpadra állít valakit, akik vitán felül az egyik legnagyobb esélyesei a Kispál után keletkezett űr betöltésének, országos és pécsi szinten is. A felhozatal maradék része is megér egy látogatást: a Kaláka, a Napra, a PEET, és a Mitsoura is szórakoztat a Sétatér egyes napjain, kikapcsolódó családokat és részeg fiatalokat egyaránt.

Víg Végnapjaink Fesztivál

Június 21-24.

Gödör

A Gödörben ezen a nyáron is folyamatosan történik valami. Erre az évre is több klasszikus jutott, Európa Kiadóval, Balatonnal, Mantra Pornoval, Korai Örömmel, és After Cryinggal, külföldről pedig itt lesz Angliából Deadly Hunta, aki a magyar Junior Brownnal zenél közösen, és a holland Chabalan.

Fishing On Orfű

Június 23-25.

Orfű

A Fishing on Orfűről sejthető volt, hogy túléli a Kispál és a Borz feloszlását, de azért mégis fura, hogy egy jellemzően alterfesztiválról hiányzik, és valószínűleg már örökké hiányozni fog a színtér legnagyobbja. Gond nincs, a feloszlás mellé egy összeállást is kaptunk a Hiperkarma részéről, Lovasi pedig azért nem csak szervezkedik, hanem a Kiscsillaggal is fellép. Az MR2-kompatibilis magyar popzene legjavát lehet pár nap alatt megtekinteni Orfűn, Irie Maffiával, Punnany Massiffal, Quimbyvel, vagy Erik Sumo Banddel, ezek mellett mindenképp kiemelendő a magyar allstar csapat Népi Papa és a Haverok, valamint Soerii & Poolek, akik Fluor Tomit is magukkal hozzák.