Teltházzal zárt a Volt fesztivál

2011.07.04. 13:48
6 hozzászólás

A 19. soproni Volt fesztivál történetében még soha ennyien nem vettek részt a négynapos rendezvényen, ami 102 ezer bulizót jelent (valójában ugye nem, mert pl. a bérleteseket is minden napra külön odaszámolják). Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, és a záró estén pedig ki kellett tenni a teltház táblát, hiszen 30 ezren buliztak a rendezvényen.

A fesztivál záróközleménye szerint a köztársasági elnök sem járt korábban hasonló fesztiválon. Schmitt Pál abból az alkalomból érkezett Sopronba, hogy a VOLT volt Magyarország uniós elnökségének hivatalos záróbulija. Csütörtökön Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is részt vett a fesztiválon barátai körében. Ő a VOLT szervezői csapatában nyári gyakorlatát töltő Ráhel lányát és másik két, a fesztiválon bulizó gyermekét látogatta meg.

A VOLT szervezői a “Sopron, a Csillagok Városa” projekt kapcsán EfZámbó István egyedi, közterületi alkotásait, 1-1 széket ajándékoztak jelképesen négy világsztárnak. Moby saját kezűleg díszítette fel a székét, amely a közeljövőben Sopron közterületén kerül kiállításra – mondta Fülöp Zoltán a fesztivál társalapítója.