Egy hónap múlva Fekete Zaj

2011.07.06. 17:10
1 hozzászólás

Már csak egy hónap van hátra az idei Fekete Zaj Fesztiválig, ahová idén olyan neveket sikerült elhozni, mint az Ulver vagy a Woven Hand, de a fesztivál számos más újdonságot is kínál.

Az örökké változó zenéjű Ulver a '90-es években black metal zenekarnak indult (a zenekar alapítója Garm), de az utóbbi lemezeiken már ambient vagy trip-hop hatások is megjelentek. A norvég zenekar csak az utóbbi években kezdett el koncertezni, így fellépéseik különleges eseménynek, audio-vizuális performance-nak számítanak, a Fekete Zaj pénteki napján is ilyesmire lehet számítani. A fesztivál szombati headlinere az amerikai Woven Hand, ők már több koncertet is adtak a Budapesten (Sziget, Millenáris, Kultiplex, A38), néha a Muzsikás Együttes társaságában, a közös produkciót pedig külföldi fesztiválokra is elvitték.

A két legnagyobb név mellett olyan zenekarok jönnek még, mint az experimental/folk és a black metal között mozgó román Negura Bunget, a szintén román Arc Gotic, az angol Leafblade, vagy a néhány héttel ezelőtt a Marillion társaságában koncertező ír Lisa Cuthbert. A hazai fellépők közül visszatér a fesztiválra a Pozvakowski, a Képzelt Város, a Shapat Terror és idén is lesz Turbo-koncert. A sokak által ismert Isten Háta Mögött vagy a Hangmás mellett olyan zenekarok is bekerültek a programba, mint a Haunebu, a Volkova Sisters vagy a Dereng. Összesen 55 zenekar lép fel az idei fesztiválon, a koncertek után pedig minden este afterparty is lesz az idén három színpadosra bővülő Fekete Zajon.

Az idei év számos változást hozott a rendezvényszervező szakma szereplői számára. Az egyik ilyen az, hogy az 1000 fő fölötti szabadtéri rendezvényekre különleges, nagyon szigorú engedélyezési folyamat és szabályozás vonatkozik. Mivel a Fekete Zajt egy civil szervezet rendezi és a fesztivál idén sem kapott pályázati támogatást, valamint a szponzori támogatások is minimálisak, így a szervezők úgy döntöttek, hogy idén napi 990 főnél létszámstop lesz. Elővételes jegyek azonban jelenleg még elegendő számban kaphatók a független terjesztési pontokon és az országos hálózatok eladóhelyein is. A kempingen belüli faházas szálláshelyek elfogytak, azonban a kempingtől 150 méterre található Ifjúsági Tábor területén még vannak szobák és - érvényes belépőjegy mellett - a sátrazás idén is ingyenes a fesztiválon.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft