Big Boi már a folytatásra készül

2011.07.13. 08:52
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Heineken Balaton Sound kétségkívül iskolát teremtett. Idehaza és külföldön pillanatok alatt népszerű lett azok körében is, akik korábban idegenkedtek a fesztiválozás műfajától, ma pedig már a Heineken Balaton Sound a régió legjelentősebb turisztikai eseménye. Nem csoda, hiszen az álomszép környezetben felépülő fesztiválon az elmúlt időszakban a legjelentősebb zenekarok és DJ-k léptek színpadra. Nem lesz ez másképp idén sem.
Tovább »
 

A Balaton Sound nagyszínpadának programjában nem Snoop Dogg volt az egyetlen amerikai hiphop sztár, fellépett Big Boi is, a többszörös Grammy-díjas rapduó, az Outkast egyik fele, akinek tavaly megjelent első szólóanyaga világszerte komoly kritikai elismerésben részesült, és jobb helyeken az sem fordulhat elő, hogy mindössze alig pár százan lézengjenek a koncertjén, mint ahogyan az sajnos Zamárdiban megtörtént. Az ennek ellenére jó hangulatú fellépés után sikerült egy rövid beszélgetésre elkapnunk a rappert, aki meglepően visszafogottan, kedvesen és készségesen nyilatkozott lemezének sikeréről, jövőbeli terveiről, na meg arról, hogy most akkor mi van az Outkasttel.

bigboi

Mit szólsz a nagy sikerhez, amit az első szólólemezed elért?

Nagyon boldog vagyok! Tudod, ez úgy megy, hogy kitalál az ember valamit, és miután elkészült, utána már nem tud vele mit csinálni, csak izgul és várja, hogy milyen lesz a fogadtatása. Aztán amikor meglátod, hogy nagyon tetszik az embereknek, akkor hihetetlen boldogság tölt el és hatalmas kő esik le a szívedről. Na, hát velem pontosan ez történt.

Mit gondolsz, mitől működik ennyire a lemez?

Tulajdonképpen nincs semmi különösebb oka, ez egyszerűen így a normális (nevet). Egyébként az a lényeg, hogy a cucc egyáltalán nem átlagos, nem hétköznapi, ezért meglepetést tudott okozni az embereknek. És nem csak másoktól különbözik. Majd figyeld meg, hogy nincs két szám, de még két rím sem a lemezen, ami ugyanúgy hangzana, szóval nem válik unalmassá a lemez, és ez igazán bejön az embereknek.

Mik a terveid a közeljövőre nézve?

Sokat fesztiválozok mostanában, már másfél éve turnézom és még mindig nincs vége. Közben pedig már október óta dolgozom otthon az új anyagon is. Daddy Fat Sax lesz címe, nagyon élvezem csinálni, remélem nektek is tetszeni fog, ha elkészül. Igazán dögös, vagány cucc lesz, majd meglátjátok.

Milyen hangzásra készüljünk?

Az a legfontosabb, hogy sokkal ütősebbnek kell lennie, mint az előzőnek. Tényleg rengeteget dolgozok rajta, és minden olyan hangzást igyekszem belevenni, amit igazán szeretek. És most itt nem csak a hiphopra gondolok.

Számíthatunk majd új közreműködőkre?

Persze, de egyelőre róluk nem akarok még részleteket elárulni. Bár, azt azért elmondom, hogy nagy vágyam egy közös dal Kate Bush-sal. Ha minden jól megy, össze is jön.

Na és mi a helyzet az Outkasttel mostanában?

Az Outkastnek egyáltalán nincs vége az én szólókarrierem miatt. Hallani fogtok rólunk, amint itt lesz az ideje, talán nem is túl sokára. Amint tudjuk, összerakjuk. De erről egyelőre nem tudok többet mondani.

Lehet, hogy hamarabb lesz kész a következő szóló lemezed, mint egy új Outkast album?

Majd meglátjuk. Teljes erőbedobással dolgozunk mindkettőn, aztán majd kialakul, hogy melyik érik be hamarabb. Kapkodni semmivel sem akarunk.

Mit gondolsz a manapság feltörekvő amerikai hiphop előadókról, kikre érdemes odafigyelni?

Mindig van kikre figyelni. Nagyon jó dolgok vannak mostanában is, rengeteg a fiatal tehetség. Ott van például Yelawolf, meg Pill, és Cyhi Da Prynce. Mindegyikük igazán izgalmas dolgokat csinál, őket mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe!