Beruházások a Hegyalja fesztivál körül

2011.07.15. 17:18
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

Nézzük mi az új az idei Hegyalja-fesztiválon, illetve mit terveznek a következő évekre. A leglátványosabb beruházás, hogy az egyik kemping helyén hatalmas gödör van, sátrukban vidáman izzadó fiatalok helyett. A Tisza kemping területére egy 150 fő befogadására alkalmas, wellness részleggel felszerelt három csillagos hotel épül 500 millió forintból. Aki hamar észbe kap, elvileg már jövőre beköltözhet a fesztiválterület közvetlen szomszédságában található szállóba.

Fotók: A-Team
Fotók: A-Team

A hotel mellett egy vízi tanösvény is épül majd 660 millió forintból, ami a fesztivál körül elterülő vidéket futja körbe, és a Holt-Tisza jellegzetes állat és növényvilágát mutatja be hét megállóval leginkább a nyári szezonban. A Nagy-Morotva tóként ismert Tisza-holtágon futó 7 állomásos vízi tanösvény 10 új munkahelyet is teremt. A holtágat végigjáró, elektromos meghajtású negyven- és húszszemélyes sétahajók fogadóállomását a Hegyalja területén alakítják ki. A frissen épült Nagy Teknősbékaház látogatóközpont viszont egész évben vár majd mindenkit interaktív kiállításaival, de lesz állatsimogató és madár megfigyelő sátor is.

„Rakamaz és a Hegyalja Fesztivál hosszú távra tervez együtt. A két fejlesztéstől azt reméljük, hogy jelentősen növelik majd a városban eltöltött vendégéjszakák számát, és emellett a fesztiválozók nyaralását is még különlegesebbé teszi” – fogalmazott Farkas Ernő, Rakamaz város polgármestere.

Hogy visszatérjünk a zenei fesztivál keretei közé, idén a környezettudatosság és a technikai vívmányok összehangolásából fakadóan már okostelefonokra is le lehet tölteni a fesztivál programfüzetét, így nem kell a nyomtatott változatot gyűrögetni egész nap. Ez amúgy minden nagyobb hazai fesztiválon így van már ettől az évtől.

Sok szó esett már a Sziget Kft-s fesztiválok kártyás fizetős rendszeréről, idén a Hegyalján is lehet így fizetni, igaz, itt még nem váltja ki teljesen a készpénzt a kártya. Egy Paypass kártya letéti díja 500 forint, amit a fesztivál végén visszakap az ember, illetve ha ezt a módszert választja, akkor a vásárlásai után kedvezményben is részesül. Ennek ellenére az első két nap a kocsmáknál még nem sokan használták ezt a módszert, sőt, általában értetlenkedve fogadják a vásárlók a „mivel óhajt fizetni” kérdést.

A speciális hangtechnikai újítások mellett (úgy helyezték el a hangfalakat, hogy a lehető legkevésbé zavarja az egyik színpad a másikat) minden tokaji illetve rakamazi lakos féláron mehet be a fesztiválra.