Presser Gábor és Tankcsapda a Campuson

2011.07.19. 08:00
Az Index fesztiválblogja
8

Az idei Campus fesztivál az állandóság és az újdonság jegyében zajlik majd, hiszen rengeteg olyan fellépő lesz a zenei színpadokon, stárakban és a stand-up színpadon, akik már nem először játsznak a hálás debreceni közönség előtt, de lesz pár olyan fellépő is, akik először járnak Debrecenben.

A Pepsi Nagyszínpad csütörtök esti programját a helyi PG Csoport nyitja majd, őket követi a Csík zenekar, kiegészítve a szokásos vendégnek tekinthető Lovasi Andrással, de Presser Gábor is fellép a zenekarral - idén nyáron csak Debrecenben látható ilyen felállásban a zenekar. A péntek a seggrázás jegyében telik majd el, először az Irie Maffia mozgatja meg a közönséget, őket követi az osztrák Parov Stelar Band, este tíztől pedig a Quimby zárja a programot. Szombaton a rockereké lesz a Nagyerdő, főzenekarként a Tankcsapda lép színpadra, előttük az Edda-Depresszió duó melegít, és a Wyrfarkas nevű zenekar, amiben két Loki-futbalista, Dombi Tibor és Sándor Tamás is szerepel.

Sokkal meghittebb a Víztorony színpad a maga 300 fős nézőterével, itt leginkább viláégzenei produkciókat és stand-up fellépéseket láthatnak a fesztiválozók. Csütörtökön fellép például a klezmert és tradicionális magyar népzenét mixelő Sheket, pénteken pedig a jazzt és a magyra nézenét ötvöző Dresch Quartet, a humorról pedig Hadházi László, Bruti, Kiss Ádám, Beliczai Balázs és Mogács Dániel gondoskodik majd. A Víztorony tövében kialakított szabadtéri galériában a Neue Debrecenische Kunst művészei által készített kompozíciók tekinthetők meg.

A fesztiválon sor kerül majd egy premierre is: a Kowa meg a Vegából kiszállt zenészekből (ChaCha, Jimmy és Sóder) alakított Los Vegas szombaton délután a Campusra kiköltöző Friss rádióban mutatja be első szerzeményét és énekesét.