Hamis jegyek miatt lassabb a bejutás a Campus fesztiválra

2011.07.22. 14:58
Az Index fesztiválblogja

A debreceni Campus fesztivál szervezői már a rendezvény kezdete előtt sejtették, hogy hamis jegyek is forgalomba kerülhettek, hiszen pár internetes fórumon gyanúsan olcsón kínáltak bérleteket. A hivatalos áron 12 500 forintos (elővételben 11 500) bérleteket 7 500 forintért hirdették a neten.

Több száz hamis bilétát találtak a jegyellenőrök a nulladik napon, azaz szerdán. A hamis jegyeket karszalagra váltani igyekvőket kellemetlen meglepetés érte, mert az értéktelen jegyeket elvették tőlük, és ha nem vásárolták meg a rendes jegyet, kimaradtak az idei buliból. A hamisítók a neten hirdették és debreceni szórakozóhelyeken és utcai árusokon át terítették őket. Általában azzal a szöveggel mentek oda főleg fiatalokból álló társaságokhoz, hogy a haverjaik nem jöttek el a fesztiválra, így féláron van pár jegyük.

A hamisítók alapos, de nem hibátlan munkát végeztek, mert ránézésre ugyan a hamis jegyek pont olyanok, mint az eredetiek, de olyan, szabad szemmel nem látható azonosítókkal nem rendelkeznek, mint amit a Campus szervezői nyomtattak, és sorszámaik sem egyeznek meg a rendszerbe bevitt számsorokkal. Az ügyeskedők miatt viszont a jegyekhez tisztességes úton jutó fesztiválozók kerültek kellemetlen helyzetbe, mert a megszigorított ellenőrzés miatt a belépőkapuknál meghosszabbodott a várakozási idő. A szervezők kérik a fesztiválra kilátogatókat, hogy ennek tudatában számítsák ki érkezésüket.