Csak Geszti Péter a mínusz egyedik napon

2011.08.02. 09:40
Az Index fesztiválblogja

A Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, augusztus 8-án Geszti Péter lesz a főszereplő. "Ritkán adatik meg, hogy az ember a legjobb dalait játszhatja el egy koncerten, ráadásul most a Sziget fesztivál nagyszínpadán showműsorra lesz lehetőségem: látványban sokkal többel készülünk, mint ami ezen a helyszínen eddig megszokott volt" - mondta Geszti Péter az MTI-nek.

rap

"A Gesztivál felidézi a kilencvenes éveket, amikor az ország még sokkal jobb kedvű volt, és bízott a jövőben, a mi dalainkból szerintem elsősorban ez maradt meg mindenki számára. Egy összegző jellegű, csak a régi számokat felidéző műsort azonban nem akartam csinálni, ezért a Gringo Sztár, az új zenekarom is ott lesz" - fejtette ki a 47 éves Geszti Péter.

A Sziget mínusz egyedik napján a főszereplő két és fél órán keresztül lesz színpadon, összesen harminc zenész és ötven táncos társaságában. A Geszti Péterhez köthető három zenekar, a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár hangszeres szettje egyszerre lesz jelen.

"A Gringo Sztár kezd, utána a Jazz+Az jön, majd a leghosszabb rész a Rapülőknek jut. Köztük lesznek rövidebb produkciók, Első Emelet-dalok, a Balkán Fanatikkal közös Repülj madár, valamint a Zoránnal virtuálisan együtt előadott Amikor elmentél tőlem" - sorolta.

Geszti tavaly az X-Faktor egyik mentora volt, idén áprilisban bejelentették, hogy fellép a Sziget fesztiválon, nyilvánosság elé állt a Gringo Sztárral, megírta az Eurovíziós Dalfesztiválon induló Wolf Kati dalának szövegét és júniusban a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat vette át.