Öt másodperc egy korsó sör

2011.08.10. 11:16
28 hozzászólás

A Szigeten csapolt sörröl minden évben megtudunk valami újat: kiderítettük már, hogy nem vizezik, sőt azt is, hogy picit megrázhatja az embert. Az idei újdonságok technikai jellegűek: egy gyorscsapoló berendezés és egy négykorsós papírtálca.

A gyorscsapoló a nagyszínpaddal szemközti Dreher pultban található. Karcsú kis berendezés, ami öt másodperc alatt teletölt egy félliteres poharat. A Dreher Sörgyárak Zrt. kedd este mutatta be egy sajtótájékoztatón – alaposan teszteltük, mit produkál, és arra jutottunk, hogy ugyanazt a minőséget hozza, mint a hagyományos pultban csapolt Dreherek. Sajnos csak ez az egy van a Szigeten, elkelne belőle még pár tucat a forgalmasabb pultokhoz. A négykorsós papírtálca neve pedig magáért beszél: könnyen lehet vele szállítani egyszerre több sört. Aki fogott már össze három-négy tele műanyag korsót, amiknek folyton benyomódott az oldala, értékelni fogja.

A cég egyébként idén az Ability Parkkal együttműködve jelzi a Sziget társadalmi szerepvállalását. A fesztiválon mindenféle játékok – például söröskupakokból kirakhat Braille-írás – hívják fel a figyelmet a megváltozott munkaképességűek elfogadására. A leglátványosabb attrakció pedig továbbra is a Dreher in the Sky, vagyis a bárpult, ahol ötven méterrel a sziget fölött lehet meginni egy korsó sört. Belépő nincs, csak a sört kell kifizetni, illetve a sort kiállni.