Leginkább lopás miatt tesznek feljelentést a Szigeten

2011.08.12. 13:35
Az Index fesztiválblogja

Eddig nyolcvannyolc feljelentés érkezett a Sziget Fesztiválra kihelyezett rendőrőrsre, az esetek többsége lopás volt - közölte Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese pénteken, a rendezvénynek otthont adó Óbudai-szigeten. Fülöp Valter a rendőrőrsön tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a feljelentések mellett 19 emberrel szemben intézkedniük is kellett. "Elsősorban a lopás, a rongálás és a garázdaság okoz problémát a fesztiválon" - fűzte hozzá.

A bűnügyi helyettes kiemelte, hogy eddig két kábítószer-terjesztőt sikerült elfognia a rendőrségnek, és mint megjegyezte, egyiküknél jelentős mennyiségű tiltott szert találtak. Fülöp Valter szólt arról is, hogy az idén angol, holland és német rendőrök is vannak a fesztiválon, illetve cseh, lengyel és osztrák rendőri vezetők tanulmányozzák azt, ahogy a BRFK a rendezvényt biztosítja. Fülöp Valter elmondta, hogy a rendezvényen továbbra is gondot okoznak a sátrakat fosztogató, a gyakran kifejezetten e célból érkező bandák.

A sajtótájékoztatón Gregory Dorey brit nagykövet köszönetét fejezte ki a magyar és a külföldi rendőrök munkájáért, amit nagyon fontosnak nevezett, hiszen rengeteg külföldi van a fesztiválon. A rendezvényen egyébként négy angol rendőr járőrözik - tette hozzá. A nagykövet méltatta a magyar és az angol rendőrség együttműködését, és megjegyezte, hogy már több képzésen és továbbképzésen is részt vettek magyar rendőrök Nagy-Britanniában.