A revizorok csak kisebb szabálytalanságokat találtak a Szigeten

2011.08.17. 14:11
4 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

A revizorok az óbudai Sziget fesztiválon összesen száztíz ellenőrzést végeztek, de csak kisebb szabálytalanságokat találtak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)szerdán.

A közlemény szerint az ellenőrök öt esetben tapasztalták, hogy a vállalkozó nem adott nyugtát, egy alkalommal  fordult elő, hogy az árus a helyszínen nem tudott számlatömböt felmutatni, többeknél viszont hiányzott a pénztárgép "gépnaplója", hat alkalmazott esetében pedig késedelmes bejelentést tártak fel a revizorok.

Az ellenőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen figyelték az esetleges illegális jegyárusítást is, s ennek során egy embert tetten értek a fesztivál bejáratánál.

A vámhivatal pénzügyőrei az értékesítőket és a fesztivál környékét is kiemelten ellenőrizték. A 134 alkalomból csupán öt esetben állapítottak meg kisebb súlyú, adminisztratív jellegű szabálytalanságot, ezek azonban sem a fesztiválozók, sem a költségvetés érdekeit nem sértették.

A NAV hangsúlyozta, hogy a pozitív tendencia "egyrészt a jól szervezettségnek köszönhető, másrészt pedig a vállalkozók szigorú szerződésének is, amely a törvénysértőknek korlátozza vagy tiltja a fesztiválon való további részvételt".  • Hírek
  • Bankszámla