Csak kisebb közegészségügyi hiányosságokat találtak a Szigeten

2011.08.26. 09:29
0 hozzászólás
Az Index fesztiválblogja

Csak kisebb közegészségügyi hiányosságokat találtak a hatóságok az augusztusi Sziget Fesztiválon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Az illetékes szervek az óbudai Hajógyári Szigeten folyamatosan ellenőrizték az élelmiszerárusok higiénés helyzetét, a hulladék kezelését, a szennyvíz gyűjtését és kezelését, valamint a személyi higiénét. Mindezekkel összefüggésben augusztus 8-15. között 181 ellenőrzést végeztek, amelyek során csak kisebb hiányosságokat tártak fel.

A közlemény szerint a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve területileg illetékes intézetének munkatársai az előzőekkel együtt összesen 206 ellenőrzést tartottak. Rendkívüli esemény nem történt, élelmiszer eredetű megbetegedést, illetve járványügyi eseményt nem jelentettek.

Az ÁNTSZ emlékeztetett, hogy a Sziget szervezői ideiglenes vízhálózatot építettek ki. Abból, még a rendezvény nyitása előtt, összesen 57 pontról vettek mintát, a vizsgálatok minden esetben negatív eredménnyel zárultak. Az illemhelyek és mosdók higiénés ellenőrzése során viszont egy esetben találtak olyan hiányosságot, amely miatt eljárást kellett indítani.

Az egészségügyi ellátásról a fesztiválon 17 orvos, illetve műszakonként nyolc szakápoló gondoskodott, továbbá ötvennégy elsősegélynyújtó, valamint motoros mentőegység is besegített. A fekvőbeteg-ellátásban öt kórház vett részt. A rendezvény alatt 2400-an szorultak orvosi ellátásra, közülük 85 embert szállítottak mentővel kórházba további vizsgálatra. "Az egészségügyért felelős szervezők is megfelelő ellátást biztosítottak" - állapította meg az ÁNTSZ.  • Tippek
  • Bankszámla